ESC Hungary

Eurovízió 2019

Hallgasd meg az első ausztrál nemzeti döntő dalait

Ausztrália egy nagyon különleges show-val készül ebben a hónapban, hiszek most fogják megrendezni az Eurovíziós történelmük első nemzeti döntőjét. Február 9-én szombaton az Aranypart Kiállítási és Kongresszusi Központ ad otthont az eseménynek a queensland-i Gold Coast-on, ami 638000 lakosával Ausztrália hatodik legnagyobb városa. A tíz résztvevős nemzeti döntőt az eddig ausztrál versenyzőt delegáló SBS televízió a Blink TV Australia közreműködésével fogja megvalósítani.

A 10 versenyző közül egyről csak egy ízelítőt tettek közzé, a többiek dalai meghallgathatóak teljes hosszában.

 

Ausztrália 2015 óta minden évben részt vett a versenyen. Debütálásukkor csak egyetlen alkalomról volt szó, de a kontinensnyi ország lelkesedése azóta is töretlen, és maradtak az Eurovízió családjában. Legjobb eredményük egy második helyezés volt 2016-ban, Dami Im a Sound of silence című dalt adta elő Stockholmban. Eddig mindig kijelölték a versenyzőjüket, viszont tavaly Jessica Mauboy We got love című dala a döntőben a 20. helyezést érte el a döntőben. Ennek tudható be most a nyilvános nemzeti döntő.

(esctoday.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: