ESC Hungary

Eurovízió 2016

Ismerd meg a spanyol jelölteket!

Tudósító: Peterman Róbert, Bakkay Levente
Forrás: eurovision.tv – escbubble.com

A mai délelőtt folyamán a spanyol TVE köztelevízió ismertette annak a 6 énekesnek a nevét, akik 2016-ban esélyt kapnak az ország képviseletére az Eurovízión. A nemzeti döntőre valamikor év elején kerül sor, itt a zsűri és a közönség közös döntése alapján kerül majd ki a győztes. Most pedig lássuk a jelölteket:

Xuso Jones

A fiatal fiú 2009-ben kezdett el saját dalokat és feldolgozásokat feltölteni az internetre, amit két év alatt több mint kétmillióan láttak. Ennek köszönhetően Amerikában több producerrel is együtt dolgozott, 2013-ban meg is jelent első lemeze Part I címmel. Amellett, hogy több filmek és más előadóknak is szerzett zenét, idén megjelent második albuma (Vuela). Versenydalának szerzői a svéd Andreas Öhrn és Peter Boström. A dala nagyon fiatalos és friss, de egyben sok érzelem is van benne. Már van is néhány ötlete a színpadi produkcióra, ami mindenképpen nagyon új és hatásos lesz.

Electric Nana

Először 2007-ben majd 2011-ben találkozhatott vele a nagyközönség, amikor Carlos Jeannel dolgozott együtt. Ennek ellenére leginkább a háttérben maradt, másoknak írt dalokat, de idén megjelent első önálló lemeze To Life! címmel. Ahogy a lemez összes dalát, úgy a versenydalát is saját maga jegyzi. Electric Nana, eredeti nevén Monica Vázquez már gyerekkora óta nagy rajongója az Eurovíziónak, még egy versenyt sem hagyott ki. Elmondása szerint a spanyol előadók egy kicsit félnek az Eurovíziótól, de ő nagyon szeretne részt venni, és egy olyan dallal próbálkozik, ami mindenkit izgatottá fog majd tenni. Nem az ismertségért vagy a népszerűsítésért vesz részt, hanem mert Spanyolországot akarja képviselni az Eurovízión. A dala mindenkiben jó érzéseket fog kelteni, és mosolyra fogja késztetni az embereket.

Salvador Beltrán

Első lemeze 2012-ben jelent meg Change of Plans címmel, amiért az egyik legnagyobb spanyol rádió neki adta az Év Legjobb Új előadója címet. Második lemeze idén jelent meg (Reflejos de mi camino), amin több zene stílus vegyül egymással. Salvador saját maga szerzi zenéit, ez versenydalánál sincs másként, szerzőtársa Miguel Ángel Arenas ‘Capi’. Salvador egy saját maga által írt dallal fog részt venni a versenyben, amellyel a spanyol emberek karakterét akarja megmutatni Európának. A dal arról szól, hogy merjünk mosolyogni, mert a nehéz napokban is feldobja az embert egy kis mosolygás. A dalnak nagyon latinos hangulata lesz, sok gitárral és a spanyol folklór motívumai is benne lesznek a dalban.

Barei

16 éves zenei múlttal és két albummal a háta mögött Barei reméli, hogy képviselheti hazáját az Eurovízión. Leginkább angolul énekel és ír dalokat, nem csak saját magának. Versenydalát is ő maga írta Rubén Villanuevával kiegészülve. Habár Barei nem annyira ismert, mint az előtte lévő versenytársai, neki is ugyanúgy van esélye. Dala egy nagyon mai, pörgős és modern popdal. Elmondása szerint mindenki tud azonosulni a dallal, ami arról szól, hogy soha ne adjuk fel az álmainkat. A tavalyi győztes, Måns Zelmerlöw daláról az a véleménye, hogy: “egy nagyon univerzális és nemzetközi dal, amit a világ összes rádiójában lehetne játszani.” Ő is ilyen fajta dallal fog indulni, kérdés, hogy vajon ő is el fogja-e tudni érni azt az eredményt, amit Måns.

Maverick

Már öt évesen részt vett egy népszerű spanyol énekversenyen de legutóbbi The Voice tehetségkutató friss nyertese is. Ezután éppen csak megjelent legelső albuma (18+1), de máris nagyobb színpadra vágyik. Maverick dalát Juan Magán, Darlyn Cuevas “DCS” és Luiggi Giussepe Olivares jegyzi, és 100%-ban latinos hangzású. Olyan dalról van szó, amitől az embereknek rögtön táncolni támad kedvük, ahogy meghallják. Nagyon rég küldött már Spanyolország ilyen latinos hangzású dalt az Eurovízióra, ezért is gondolja úgy Maverick, hogy itt az ideje ennek, már csak azért is, mert a spanyol emberekről általában a vidámság és a szenvedély jut eszünkbe, ami az ő dalában meg is található.

María Isabel

María személyében már egy nyertest tisztelhetünk, hiszen 2004-ben megnyerte a Junior Eurovíziót. 2009-ben jelent meg első lemeze, utána azonban nem nagyon hallatott magáról. Idén azonban új anyaggal tért vissza, lemezének címe Yo Decido.Versenydalát David Santistebannal együtt írták. “Nagyon jó emlékeim vannak az Eurovízióról, a legjobb dolog volt, ami eddig történt velem. Az álmom, hogy újraélhessem ezeket a csodálatos emlékeket az Eurovízió színpadán is.” Hiába változott meg azóta a hangja és a személyisége, ugyanúgy gyereknek érzi magát, mert ugyanaz a célja, mint kiskorában: a zenéért élni.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top