ESC Hungary

ESC 2020

Izrael: Eden Alene – Feker Libi

A jeruzsálemi születésű 19 éves Eden Alene nyerte a „Rising Star” zenés tehetségkutató műsor izraeli változatát, ezzel a jogot az ország képviseletére az idén Rotterdamban megrendezésre kerülő Eurovízión.
Eden szülei Etiópiából származnak, így ő az első etióp származású izraeli, aki részt vesz a dalfesztiválon. 

A megfelelő dalt 248 beérkezett pályamű közül választották ki. A belső szakmai zsűri ezt négy dalra szűkítette. Ezeket láthattuk Eden előadásában a kedd esti műsorban.
A zsűri szavazás nyertese a „Roots“ című dal volt, de a tv nézők döntő többsége „Feker Libi“ mellet adta le szavazatát, így utóbbi képviselheti az országot idén májusban.

A dalt Doron Medalie és Idan Raichel szerezte. Doron nevéhez fűződnek korábbi Eurovíziós dalok is, mint például a „Golden Boy“ (2015), a „Made of Stars“ (2016) vagy a „Toy“ (2019).

A májusi versenyen Izrael képviselője az első elődöntő második felében lép színpadra. Gratulálunk!

About Author

Izrael: Eden Alene – Feker Libi
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top