ESC Hungary

Junior 2022

Junior Eurovízió 2022 bemutatók: Portugália, Lengyelország és Málta

Hamarosan kezdődik a 2022-es Junior Eurovíziós Dalfesztivál! Még részt vehetsz az előszavazásunkon ezen a linken. A mezőny összes dala meghallgatható már, vegyünk most jobban szemügyre újabb három országot!

Portugália eddig csak 5-ször vett részt Junior Eurovízión. 2006-ban Bukarestben debütáltak, ahol az utolsó előttiek lettek. Legjobb eredményüket tavaly érték el: Simão Oliveira az O rapaz című dalával a 11. helyet tudta megszerezni. Idén Nicolas Alves próbál szépíteni az országa eredményein. Nicolas Angliában született, szülei brazilok, 10 éves kora óta viszont egy Lisszabonhoz közeli kisvárosban, Torres Verdasban él. A The Voice Kids portugál verziójában csillogtatta meg a fiatal rocksztár a tehetségét a nagyközönség előtt a The Four Season’s Beggin’ című dalával, amit nemrég újra divatba hozott az Eurovízió győztes Måneskin. A kutyája Rocky névre hallgat, a macskája neve Ben. Szabadidejében gitározik a testvéreivel, és szeret új recepteket is kipróbálni. A Queen és Elvis Presley a két legjobban kedvelt előadója, hasonló az ízlése a francia Lissandro-nak is! Portugália versenyzője az Anos 70 című dalt fogja előadni. „Hadd tudja meg mindenki, hogy ma leléptem. Táncolni fogok. Nem vagyok valami jól, ez nem helyén való. Régimódi számokat játszom, mint az apám. Próbálnám elmagyarázni, de senki sem érti, hogy a ’70-es években kellett volna megszületnem.” Nicolas egy kellemes pop-rock dalt hoz nekünk. Karcos hangja kicsit tényleg Damiano David-ra (A Måneskin énekese) hajaz. A klipben elegendő vagányság érhető tetten. Ha ugyanezt tudja hozni a színpadon is, akkor simán az eredménytábla első felében végezhet annak ellenére, hogy az ESC Hungary előszavazásán az utolsók egyikének tippelik olvasóink.

https://www.youtube.com/watch?v=Gu7oAdJy7K0

Lengyelország résztvevője volt az első két Junior Eurovíziónak, majd 11 év szünetet tartottak. 2016-os visszatérésükkor annyira összeszedték magukat, hogy 2018-ban Roksana Węgiel, 2019-ben pedig Viki Gabor révén nyerni tudtak. Ráadásul tavaly második helyezést értek el, lássuk, idén mire számíthatunk! Laura egy kis iparvárosban, Koninban él a Nagy-Lengyelországi vajdaságban szüleivel és nővérével. Sok házi kedvence van, a két kutyája: Greta és Roksana, két macskája: Helena és Stasio, valamint egy kis nyuszija is van, akit Scarlet-nek hívnak! Amikor nem énekel, vagy nem a szőrös barátaival foglalkozik, szeret dalfeldolgozásokat nézni a YouTube-on, és követi Adele, Lady Gaga, Billie Eilish, Duncan Laurence, és a korábbi junior győztes Sara James életét is. „Nem érdekel többé, hogy mit mondanak mások rólam. Úgy gondoltam magamra korábban, hogy megyek aludni, ez az ami számít. Eljött a te időd is, hogy higgy benne, szerintem már készen is állsz arra hogy szőj nagy álmokat, a határ a csillagos ég.” Ez a popdal nekem a kocsikázás kategóriába tartozik, vezetés vagy utazás közben nagyon jól működik. Viszont egy helyben ülve a tévé előtt nem tudom, hogy mit tudnak kitalálni ahhoz, hogy a dal minél jobban érvényesüljön a színpadon. Én az eredménytábla második felébe jósolom a dalt, de majd kiderül, hogy bejön-e a tipp.

https://www.youtube.com/watch?v=3e2tFa-_X9Q

Málta 13 alkalommal vett részt a Junior Eurovízión, ebből ők is kétszer tudtak győzni: 2013-ban Gaia Cauchi állt az első helyre, 2015-ben pedig a későbbi felnőtt Eurovízió résztvevő Destiny Chukunyere (ESC 2021) kapta meg a trófeát. Idén Gaia Gambuzza lép színpadra Málta képviseletében, a Diamonds In The Skies című dallal. A 13 éves Gaia egy máltai kisvárosban él a családjával és a Joy névre hallgató Shih Tzu-val. 4 éves kora óta művészeti iskolába járt, itt fedezték fel a tehetségét. A jövőjét profi énekesként képzeli el, valamint tanulmányokat szeretne folytatni logopédia szakon, mert nagyon érdekli ez a tudományág. Kedvenc előadói: The Weeknd, Dua Lipa, George Ezra, és Lizzo. „Vettem egy űrhajót, hogy kijussak az űrbe. Körbefordultam hogy lássam mennyit vesztettünk azzal hogy csak lefelé néztünk. Számolj velem, egy-két-há, nézz meg minden csodát, látok bolygókat amik körbetáncolják a napot. Csak nézz körbe, sose hunyd le a szemed, mi vagyunk az égbolt gyémántjai.” Ezt a remek popdalt remélhetőleg látványos koreográfiával fogják megtámogatni, hogy az eredménytábla elején csillogjon valahol.

https://youtu.be/G7Rh0t7De6c

(junioreurovision.tv)

About Author

Junior Eurovízió 2022 bemutatók: Portugália, Lengyelország és Málta
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top