ESC Hungary

Eurovízió 2019

Lengyelországot a Tulia fogja képviselni idén az Eurovízión

Számos országról keringtek pletykák az idei év során, de talán egyik országról sem annyi, mint Lengyelországról. Rengeteg név és dal merült fel mint a visegrádi ország lehetséges képviselője, azonban mind tévesnek bizonyult. Lengyelország ma délután jelentette be, hogy a Tulia fogja őket képviselni a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon Tel-Avivben. Sajnos a várakozásokkal ellentétben a dalbemutatóra nem került sor, arra még várnunk kell.

A Tulia egy négy tagból álló együttes, melynek tagjai Patrycja Nowicka, Dominika Siepka, Joanna Sinkiewicz és Tulia Biczak. A lányok a modern zenét a népzenei hangzással ötvözik.

Az együttes 2017-ben alakult, népszerűségüket a Depeche Mode „Enjoy the Silence” című dalának feldolgozásával szerezték, amelyet több mint 3 milliószor töltöttek le. Másik ismert feldolgozásuk – a Metallica egyik dala – jelenleg közel 5 milliós megtekintésnél jár a YouTube-on.

2018-ban 3 díjat nyertek Opelében a legrégebbi és legfontosabb lengyel zenei fesztiválon. Emellett számos nyári fesztiválon léptek fel. Debütáló albumuk platinalemez lett.

Lengyelországot tavaly Gromee és Lukas Meijer képviselte, de négy év folyamatosa döntőzés után csalódással ért véget számukra a lisszaboni Eurovízió elődöntője.

(escxtra.com)

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top