ESC Hungary

Eurovízió 2024

Ma este: Eurovíziós Dalfesztivál 2024 – második elődöntő

Ma este láthatjuk a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál mezőnyének második felét: 16 versenyzőre lehet szavazni, ebből 10 kerül be a szombati fináléba, illetve az 5., 9. és 13. versenydal után láthatjuk a 3 automatikus döntős produkcióját versenyen kívül. A szavazás már elindult, Magyarország nézői a „Világ többi része” nevű virtuális ország tagjaként küldhetik be szavazataikat az esc.vote szavazási oldalon keresztül, 0,99 EUR/ szavazat ennek a díja, maximum 20 szavazatot lehet beküldeni. Este 9-kor lezárják a szavazást ideiglenesen, majd a helyszíni műsorvezetők indítják újra körülbelül 15 percre. Részletek a szavazásról és az újításokról a keddi cikkben!

Persze meg kell említeni azt is, hogy San Marino-ban továbbra sincs közönségszavazás, ott a zsűri pontjai lesznek az éles pontszámok. A többi országnál televoting/közönségszavazás van, csak vész esetén fogják a zsűri pontjait beszámítani a továbbjutók eldöntéséhez.

2024.05.09 21:00-23:15
Eurovíziós Dalfesztivál 2024 – második elődöntő
Élő közvetítés: https://www.youtube.com/watch?v=KSYE-C1TuXo

Spoiler alert: a továbbiakban a második elődöntőn látható eseményeket vesszük végig. Aki szereti a meglepetéseket, azon olvasóink hagyják ki a következő bekezdést és ugorjanak a résztvevők listájához.

Malin és Petra Tattoo (ESC 2023 győztes dal) paródiája után ismertetik hogy Franciaország, Olaszország és Spanyolország is fel fog lépni ma. Az első fordulóhoz képest hamarabb elkezdődik a versenydalok felvonultatása. A képeslapok ismét az adott ország két korábbi híres versenydalát elevenítik fel, majd az aktuális versenyző következik. Az ötödik dal után megemlékezünk a norvég Jahn Teigen-ről (ESC 1978, 1982, 1983), aki 4 éve hunyt el. Az első versenydala volt az első nulla pontos a történelemben. A nyolcadik dal elhangzása után a műsorvezetők azon tűnődnek, hogy miért az Egyesült Királyságba adták el a legtöbb jegyet az idei Eurovízióra. A szavazási szünetben a népszerű svéd tévéshow, a Allsång på Skansen (Éneklés a Skansenben – énekeld velünk) mintájára a közönséget énekeltetik. Majd ezután következik Helena Paparizou (ESC 2005), Charlotte Perelli (ESC 1999) és Sertab Erener (ESC 2003) győztes dalai: vagyis a My Number One, a Take Me To Your Heaven és az Everyway That I Can című slágereket adják elő az eredeti előadók. A szavazás végén egy összeállítást láthatunk olyan előadókról, akik nem szerepeltek Eurovízión, vagy sikertelen volt a próbálkozásuk (ABBA 1973 Ring Ring, Per Gessler a Roxette-ből, Ace of Base, Robyn és korábbi győztesek akik újrázni akartak). A türkiz szőnyegről (az Eurovízió hivatalos megnyitójáról) is érkezik egy összeállítás, majd egy emlékeztető, hogy az Eurovízió még mindig tartja a Guiness rekordot: A leghosszabb ideje futó zenei verseny a televízióban. Majd a We Love Eurovision című produkció következik, ami hasonlít a 2016-os Love Love Peace peace című produkcióhoz, de ezúttal finn beütéssel. Petra Mede partnere ezúttal Charlotte Perelli, illetve a Melodifestivalen svéd nemzeti döntő ikonja, Sarah Dawn Finer is felbukkan egy másik legenda, a műsort szervező EBU szóvivője, Lynda Woodruff személyében. Az ikonoknál maradva, Käärijä (ESC 2023) rövidített Cha Cha Cha performansza zárja a show ezen részét. A továbbjutók bejelentése előtt korábbi győztesekről láthatunk egy összeállítást. Az eredmények ismertetését követően a Herrey’s (ESC 1984) zárja az élő közvetítést. Ezután következik majd egy másik közvetítésben a döntőbe jutottak sajtótájékoztatója, illetve megtudhatjuk azt is, hogy melyik friss döntőbe jutott versenyző a szombati show melyik felében fog fellépni. Ismét lesznek országok akik üres lapot fognak húzni, őket 100%-ban a zenei producerek fogják meglepni egy rajtszámmal.

A mai este fellépői:
1: Málta – Sarah Bonnici – Loop
2: Albánia – Besa – Titan
3: Görögország – Marina Satti – Zari
4: Svájc – Nemo – The Code
5: Csehország – Aiko – Pedestal
X: Franciaország – Slimane – Mon amour
6: Ausztria – Kaleen – We Will Rave
7: Dánia – Saba – Sand
8: Örményország – Ladaniva – Jako
9: Lettország – Dons – Hollow
X: Spanyolország – Nebulossa – Zorra
10: San Marino – Megara – 11:11
11: Grúzia – Nutsa Buzaladze – Firefighter
12: Belgium – Mustii – Before the Party’s Over
13: Észtország – 5miinust & Puuluup – (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
X: Olaszország – Angelina Mango – La noia
14: Izrael – Eden Golan – Hurricane
15: Norvégia – Gåte – Ulveham
16: Hollandia – Joost Klein – Europapa

Letölthető szavazási segédlet:

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top