ESC Hungary

Eurovízió 2018

Ma este választ dalt az Egyesült Királyság

20:30 – Egyesült Királyság – You Decide (Nemzeti Döntő)
Élő közvetítés: IDE kattintva

2018-ban újra televíziós választás mellett döntött az Eurovízióért felelős BBC csatorna. A végső győzelemért hatan szállnak versenybe. A hat produkciónak meg kell győzni egy szakmai zsűrit és a közönséget is. A két fél szavazatai 50-50%-ban befolyásolják a végeredményt. A zsűriben helyet kapott Rylan Clark-Neal, Rochelle Humes, és Tom Fletcher.

Az est fellépői:

  1. RAYACrazy
  2. Jaz EllingtonYou
  3. GoldstoneI feel the love
  4. AsandaLegends
  5. Liam TamneAstronaut
  6. SuRieStorm

A 90 perces műsor házigazdájának szerepét Mel Giedroyc és Måns Zelmerlöw kapták.

A versenyzőkről és dalaikról IDE kattintva olvashatunk bővebben.

Témába vág:

Alyn Smith a Skót Nemzeti Párt egyik tagja elégedetlen a BBC hozzáállásával az Eurovízióval kapcsolatban.  Egy újfajta metódust javasol, amivel Skócia is versenyzőt küldhetne a versenyre anélkül, hogy független nemzetként lépne fel.  A SundayHerald-on keresztül elmondta, hogy javaslatát már az EBU-hoz is eljuttatta, ami szerint egy, a Belgiuméhoz hasonló modell lépne életbe.

Belgiumban a francia nyelvű vallon (RTBF) és a holland nyelvű flamand (VRT) tévé minden évben felváltva küld indulót a versenyre. Hasonlóan működhetne ez az Egyesült Királyságban is. A BBC átadhatná a többi regionális műsorszolgáltatónak a kiválasztás jogát (BBC Scotland – Skócia, S4C – Wales, UTV – Észak-Írország) és rotációban, évenkénti váltással neveznék meg az Egyesült Királyság színeiben versenyzőket.
Skócia nem csak 2014-ben, a függetlenségi népszavazás idején próbált aktív résztvevőként csatlakozni az Eurovíziós Dalfesztiválhoz, hanem rendszeresen indítványozza a négy ország bevonását a kiválasztásba.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket Smith tervének megvalósításával kapcsolatban.

(esctoday.com , eurofire.me)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top