ESC Hungary

Eurovízió 2018

Ma este választ dalt az Egyesült Királyság

20:30 – Egyesült Királyság – You Decide (Nemzeti Döntő)
Élő közvetítés: IDE kattintva

2018-ban újra televíziós választás mellett döntött az Eurovízióért felelős BBC csatorna. A végső győzelemért hatan szállnak versenybe. A hat produkciónak meg kell győzni egy szakmai zsűrit és a közönséget is. A két fél szavazatai 50-50%-ban befolyásolják a végeredményt. A zsűriben helyet kapott Rylan Clark-Neal, Rochelle Humes, és Tom Fletcher.

Az est fellépői:

  1. RAYACrazy
  2. Jaz EllingtonYou
  3. GoldstoneI feel the love
  4. AsandaLegends
  5. Liam TamneAstronaut
  6. SuRieStorm

A 90 perces műsor házigazdájának szerepét Mel Giedroyc és Måns Zelmerlöw kapták.

A versenyzőkről és dalaikról IDE kattintva olvashatunk bővebben.

Témába vág:

Alyn Smith a Skót Nemzeti Párt egyik tagja elégedetlen a BBC hozzáállásával az Eurovízióval kapcsolatban.  Egy újfajta metódust javasol, amivel Skócia is versenyzőt küldhetne a versenyre anélkül, hogy független nemzetként lépne fel.  A SundayHerald-on keresztül elmondta, hogy javaslatát már az EBU-hoz is eljuttatta, ami szerint egy, a Belgiuméhoz hasonló modell lépne életbe.

Belgiumban a francia nyelvű vallon (RTBF) és a holland nyelvű flamand (VRT) tévé minden évben felváltva küld indulót a versenyre. Hasonlóan működhetne ez az Egyesült Királyságban is. A BBC átadhatná a többi regionális műsorszolgáltatónak a kiválasztás jogát (BBC Scotland – Skócia, S4C – Wales, UTV – Észak-Írország) és rotációban, évenkénti váltással neveznék meg az Egyesült Királyság színeiben versenyzőket.
Skócia nem csak 2014-ben, a függetlenségi népszavazás idején próbált aktív résztvevőként csatlakozni az Eurovíziós Dalfesztiválhoz, hanem rendszeresen indítványozza a négy ország bevonását a kiválasztásba.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket Smith tervének megvalósításával kapcsolatban.

(esctoday.com , eurofire.me)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top