ESC Hungary

Eurovízió 2018

Ők hatan versenyeznek az Egyesült Királyságban

Tavaly nagy reményekkel indult Kijevbe Lucie Jones a “Never Give Up On You” című dalával, hogy hazáját, az Egyesült Királyságot képviselje az Eurovíziós Dalfesztiválon. Azonban az eredmények elmaradtak a vártaktól, az utóbbi évek egyik legjobb brit indulója csak 15. lett 111 ponttal.

A BBC nemrég jelentette be az angol nemzeti válogató, a You Decide idei 6 versenyzőjét. A kedvenceknek február 7-én szurkolhatunk a döntőben. A műsor házigazdája pedig nem más lesz mint Mel Giedroyc és Måns Zelmerlöw.

Eurovision You Decide

A versenyzők

Asanda: 11 évesen tűnt fel a Britain’s Got Talent tehetségkutató műsorban. Az elmúlt években olyan helyeken láthattuk mint a Lyric Theatre, ahol Tallulah szerepét játszotta a Bugsy Malone-ban.

Goldstone: Egy kortárs, 3 főből álló együttes. Aimie, Helen és Rhiannon az angol televíziónézők számára ismerősek lehetnek, hisz mindannyian részt vettek különböző zenei műsorokban.

Jaz Ellington: régi vágású soul énekes, jazz, gospel és egy kis funk hatással.  Több mint 15 éve énekel, a nagy áttörést azonban csak 2012-ben érte el, amikor is részt vett a Voice UK változatában. A debütáló albuma ebben a hónapban érkezik.

Liam Tamne: Coventry-ben született, de jelenleg Londonban él. Színpadi musicalben jártas, az évek során rengeteg darabban láthattuk pl: Wicked, Hairspray, Les Misérables, The Phantom Of The Opera.

RAYA: igazi tehetség. Több szerepben is megállja a helyét. Volt már DJ, táncos, színésznő és persze zenész. Körbeutazta már a világot, és több, híres nemzetközi eseményen is fellépett. A dalát nem más mint az Eurovíziós berkeken belül már jól ismert Greta Salome írta.

SuRie: színésznő, zeneszerző. Tamne-hez hasonlóan ő is számos színdarabban játszott már közülük a legjelentősebb a Les Misérables. SuRie nem idegen az Eurovízió színpadán, hisz kétszer is vokalistája volt Belgiumnak. (Loïc Nottet 2015 és Blanche 2017)

Comments
To Top
%d bloggers like this: