ESC Hungary

A Dal 2016

Mushu: Reméljük, hogy a dalunk hatással lesz az emberek életvitelére is

Szerző: Mádi Sándor

Idén közelebb hozzuk a Dal 2016 énekeseit, egy-egy rövidebb interjút készítünk velük, most a Mushu zenekarra került a sor. Olvassátok el a csapattal készült rövid interjúnkat!

 

Mádi Sándor: Hogyan alakult meg a Mushu?

Mushu: Nagyon gyorsan indult az együttműködésünk, mondhatni, hogy spontán. Ha három lépésre kelleni bontani az talán az, hogy megismerkedtünk, majd rájöttünk hogy alig ha van bármi közünk egymáshoz zeneileg, és végül arra hogy ez jó.

MS: Már túl vagytok az első elődöntőn, tovább is jutottatok a középdöntőbe. Fogtok-e változtatni valamit a színpadi produkción vagy a dalon?

Mushu: A dalon már nem tervezünk változtatni, az elhangzott változat talán a legközelebb áll az eredeti elképzelésünkhöz. A cél leginkább az, hogy a színpadot hatékonyabban alkalmazzuk, maga a látványvilág jobban hangsúlyozza ki a hangulatot amit teremteni szeretnénk.

MS: Követitek az Eurovíziós Dalverseny eseményeit? Vannak kedvenc Eurovíziós előadóitok, dalaitok?

Mushu: A zenekaron belül talán csak az Örs az, aki általánosan szokott az egyenes popzenei világban mozogni, vagy azt követni. De egyébként is sajnos annyit foglalkozunk mostanában a készülődéssel, koncertekkel, és ugye magánéleti jelenségekkel, hogy nem jut időnk a hallgatásra-követésre. Nem is biztos hogy egészséges. Nem akarnánk beleesni abba a csapdába,a hogy összehasonlítjuk magunkat más előadókkal, inkább csak koncentrálunk arra hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a magunk produkciójából.

MS: Az elmúlt évek A Dal nyertesei közül a kik a kedvenceitek?

Mushu: A Tony kifejezetten szereti ByeAlexnek a Kedvesem dalát. Szerintem alapvetően eltér annyira a zenei irányzatunk, hogy nem nagyon tudunk hiteles döntést hozni ebben a kérdésben. Wolf Kati dala, Mushu szerint, talán egy jópofa táncdalként élvezhető volt.

MS: Melyik korábbi a Dal-os énekessel készítenétek egy közös számot?

Mushu: Nehéz kérdés. Hármunk közt az együttműködés nagyon szöszös, mindenen össze tudnánk veszni, ha lenne annyi idő. Már az egy csoda hogy egymással tudunk ilyen természetesen zenélni, s szerintem mind tartanánk attól, illetve megijednénk a gondolattól hogy egy külső hatás hogyan érné a hangzásunkat.

MS: Mi a dalotok üzenete?

Mushu: Az ‘Uncle Tom’ sokmindennek nevezhető. Western, társadalomkritika, akár prédikáció.

Harriet Becher Stove ‘Tamás Bátya Kunyhója’ Című regényéből szerezte a nevét. Ugye a nóta a mai gazdasági helyzetről szól, hogy világszerte (akár itthon Magyarországon is) rengeteg értékes ember végtelen órákat dolgozik, úgy hogy megközelíthetően sem kap annyit mint amennyit megérdemelne. A könyvben ugye Tamás Bátya egy jóindulatú rabszolga volt, aki lényegében engedte hogy a mesterei kegyetlenül, embertelenül bánjanak vele, mert az akkori kultúrában ez természetes volt, sőt el volt várva, hogy így kezeljék a népcsoportját. Ez a dal egy zajos figyelemfelkeltés az emberek iránt, hogy ne hagyják magukat kihasználni. ‘Ha Nem Kapsz enni, minek dolgozol ?’

Szerintünk ezzel bárhol, nagyon sokan tudnak azonosulni, és reméljük, hogy a dalunk nem csak egy tempós nótaként marad meg egy-két ember fejében, hanem hatással lesz az életvitelükre is.

MS: Ha kiderül, hogy megnyeritek a február 27-i versenyt, mi lesz az első dolgotok?

Mushu: Nyilván, hogy megünnepeljük!

MS: Végül, de nem utolsó sorban: szeretnétek-e üzenni valamit az ESCHungary olvasóinak? 

Mushu: Éljetek jól! Vigyázzatok Magatokra! Érdemes lesz Facebookon, illetve majd a mushuband.com-on bekövetni minket, sok új tartalommal készülünk nektek, meg ügye nagyon örülnénk, ha szavaznátok ránk majd a középdöntőben is!

 

Köszönjük az interjút a Mushu zenekarnak. Sok sikert kívánunk A Dal 2016-ban!

Hallgassátok meg Mushu dalát, az Uncle Tom-ot, melyet ezen a héten szombaton, 19:40-es kezdettel láthattok a Duna TV-n és a Duna World-ön.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top