ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Azerbajdzsán

Azerbajdszán: Samra (c) Kate Kondratieva

Tudosító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Samra mindig is arról álmodott, hogy egyszer részt vesz az Eurovízión. 2012-ben az azeri válogató egyik versenyzője volt, de az álom csak idén valósult. Miracle című dalával fogja hazáját képviselni.

Samra viszonylag friss énekesnek számít hazájában. Először a már említett 2012-es azeri válogatón tűnt fel, ekkor mindössze 16 éves volt. A verseny után az egyetemen művészetet és kultúrát tanult.

2015-ben tért vissza a reflektorfénybe, amikor eljutott a török The Voice negyeddöntőjéig.  Amikor Azerbajdzsánba is eljutott a The Voice ismét szerencsét próbált, egészen a döntőig menetelt.

Samrára olyan énekes voltak nagy hatással mint Diana Ross, Aretha Franklin és Beyonce. Egyik nagy álma, hogy főszerepet kapjon az egyik kedvenc musicaljében, a Dreamgirlsben.

Most minden erejével az Eurovíziós Dalfesztiválra koncentrál. Daláról így nyilatkozott: „Egyszer már én is átéltem valami hasonlót. Sosem könnyű elengedni valakit, de erősnek kell maradnod és tovább kell lépned.”

A Miracle – ahogy Samra is elmondta – egy szakításról szól. Ahogy minden kapcsolat elején, úgy itt is minden szép és jó volt, csak a fiúra tudott gondolni, de valami más lett. Samra megelégelt mindent, kialudt a láng, így nincs más hátra, búcsúzni kell. A kapcsolatok olyan volt, mint egy egyirányú utca, hazugságokra épült, most pedig nincs már visszaút. A szerelmük megmentéséhez egy csoda kellene.

Abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy ez volt a legjobb dal a mezőnyben, de ha arra gondolok, hogy több mint 100 ember véleménye alapján lett ez a dal a kiválasztott, akkor mégis valamivel több egyediséget vártam volna. Persze tegyük a kezünket a szívünkre, nem mintha a verseny többi dala annyira az eredetiséget célozta volna meg. Kellemes dal, szívesen hallgatom, de ennyi. Vagy ennél nem is kell több?

Comments

Legnépszerűbbek

To Top
%d bloggers like this: