ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovina: Dalal & Deen feat. Ana Rucna & Jala (c) Vanja Lisac

Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Dalal, Deen, Ana és Jala nemzetközileg elismert művészek, több mint 150 hazai és nemzetközi díjat tudhatnak magukénak. Ljubav Je című közös dalukkal idén ők képviselik Bosznia-Hercegovinát az Eurovízión.

Dalal 1999-ben megalapította az Erato nevű formációt. A csapat két albumának is főszerzője volt (Backstage, Make Up). Szólóban folytatta karrierjét, leginkább a szarajevói Monument jazzklubban való fellépéseiről ismert. 2015-ben magának Ferenc pápának énekelte el az Amazing Grace-t.

Deen 1982-ben született Szarajevóban, ahol ő számít a helyi pop szenzációnak. 2004-ben már képviselte országát az Eurovízión In The Disco című dalával. Eddig három albuma jelent meg: Ja Sam Vjetar Zaljubjeni, Int he Disco, Anđeo a greškom.

Ana Rucner csellista, Horvátországban született. Ő Horvátország egyik legsikeresebb előadója, műsorait az egész világon kedvelik. Deenhez hasonlóan három albuma jelent meg: For little Angels: Classical Lullabies, eXpression rock classic, és a World classics & Croatian beauties.

Jasmin Fazlic-Jala 1986-ban született. Hip-hop előadóként ő is három lemezt jelentetett meg: Replay, Rijec na rijec és a Pakt sa djavolom.

Daluk témája a szerelem, a másik iránti vágyakozás. A másik fél tesz teljessé, csak hozzá tartozom, akkor is, ha bűnt követett el, ha vele lenni fáj, és nem tudok tőle búcsút venni. A szerelem egy veszedelmes édenkert, mindent megad nekünk, de meg kell fizetni az árát. Csak ő tudja, hogyan kell a mennyországba repíteni, de a szerelem vége tragikus lesz.

Nagyon ígéretes a dal, egészen a rap utáni részig. Sajnos ott onnan folytatódik a dal, ahol a rap előtt befejezték. Úgy vagyok vele, mint általában a balkáni hangzású dalokkal: amikor hallgatom őket megállapítom, hogy szépek és jók, de utána nagyon ritkán hallgatom meg őket, pedig tényleg tetszenek.

Comments

Legnépszerűbbek

To Top
%d bloggers like this: