ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Bosznia-Hercegovina

Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Dalal, Deen, Ana és Jala nemzetközileg elismert művészek, több mint 150 hazai és nemzetközi díjat tudhatnak magukénak. Ljubav Je című közös dalukkal idén ők képviselik Bosznia-Hercegovinát az Eurovízión.

Dalal 1999-ben megalapította az Erato nevű formációt. A csapat két albumának is főszerzője volt (Backstage, Make Up). Szólóban folytatta karrierjét, leginkább a szarajevói Monument jazzklubban való fellépéseiről ismert. 2015-ben magának Ferenc pápának énekelte el az Amazing Grace-t.

Deen 1982-ben született Szarajevóban, ahol ő számít a helyi pop szenzációnak. 2004-ben már képviselte országát az Eurovízión In The Disco című dalával. Eddig három albuma jelent meg: Ja Sam Vjetar Zaljubjeni, Int he Disco, Anđeo a greškom.

Ana Rucner csellista, Horvátországban született. Ő Horvátország egyik legsikeresebb előadója, műsorait az egész világon kedvelik. Deenhez hasonlóan három albuma jelent meg: For little Angels: Classical Lullabies, eXpression rock classic, és a World classics & Croatian beauties.

Jasmin Fazlic-Jala 1986-ban született. Hip-hop előadóként ő is három lemezt jelentetett meg: Replay, Rijec na rijec és a Pakt sa djavolom.

Daluk témája a szerelem, a másik iránti vágyakozás. A másik fél tesz teljessé, csak hozzá tartozom, akkor is, ha bűnt követett el, ha vele lenni fáj, és nem tudok tőle búcsút venni. A szerelem egy veszedelmes édenkert, mindent megad nekünk, de meg kell fizetni az árát. Csak ő tudja, hogyan kell a mennyországba repíteni, de a szerelem vége tragikus lesz.

Nagyon ígéretes a dal, egészen a rap utáni részig. Sajnos ott onnan folytatódik a dal, ahol a rap előtt befejezték. Úgy vagyok vele, mint általában a balkáni hangzású dalokkal: amikor hallgatom őket megállapítom, hogy szépek és jók, de utána nagyon ritkán hallgatom meg őket, pedig tényleg tetszenek.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top