ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Hollandia

Hollandia: Douwe Bob (c) Marc de Groot

Tudosító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Hollandiát idén a 23 éves Douew Bob képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon.  „Dalokat írok, és most lehetőségem van megmutatni a zenémet Európa legnagyobb színpadán. Azért megyek, hogy nyerjek, és örülök, hogy ezt a saját magam módján tehetem” – mondta.

Douwe Amszterdamban született, művész család sarja. 2012-ben Hollandia legjobb énekesének és dalszerzőjének választották, zenei karrierjét Pass It On című listavezető albumával alapozta meg, ami olyan slágereket tartalmaz mint a Sweet Sunshine és a Hold Me Now. Utóbbi egy duett Anoukkal, aki három éve szerepelt az Eurovízión. Zenéjében keverednek a kortárs popzenei elemek a 60-as, 70-es évek hangzásával. Az akkori időkből való zeneszeretettel nőtt fel.

A kémia közte és az együttese tagjai közt elengedhetetlen; nemzeti és nemzetközi előadásaikat, valamint jelenlegi holland turnéjukat félelmetesen jóként jellemezte a közönség.

A Slow Down, ahogy a cím is elárulja, arról szól, hogy a rohanó világban néha le kell lassítani ahhoz, hogy tovább tudjunk haladni. Meg kell találnunk azt a helyet, ahol magunk lehetünk, ahol pihenhetünk, ekkor talán nem lesznek olyan nehezek a reggelek, és a kérdésinkre keresett válaszokat is megtaláljuk.

Valamiért azt érzem, hogy ez a dal vagy az elődöntőben marad, vagy a döntőben ez lesz a sötét ló, és kimagaslóan jó helyezést fog elérni.  Köztes helyezést nem érzek. Egyébként egy könnyen megjegyezhető, és tapadós dallamról van szó, stílusában sincs hasonló a mezőnyben, ez az előnyére válhat.

Comments

Legnépszerűbbek

To Top
%d bloggers like this: