ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Izland

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Izland 2008 óta mindösszesen egyetlen alkalommal nem jutott be a döntőbe (2015), habár a döntőbe jutások alkalmával is leginkább az utolsó 10 közzé futottak be, leszámítva Johanna 2009-ben elért 2. helyezését. Idén egy már ismerős arc képviseli az ország, az a Greta Salóme, aki már 2012-ben is volt az Eurovízión, melyet akkor az azerbajdzsáni Bakuban tartottak. 2016-os dalának címe Hear them calling (Hallom, ahogy hívnak).

Greta már négy éves kora út hegedül, és különleges zenei tehetségét is megmutatta már egészen fiatalon. Alapdiplomát szerzett hegedűn, majd mesterdiplomát zenében, jelenleg pedig hegedűsként, énekesként és zeneszerzőként dolgozik. 2012-ben már képviselte az ország Jonsival, daluk címe a Never forget volt. 2014-ben a Disney Cruise Lines-sal kezdett turnézni, mindemellett pedig a szimfonikus zenekarral és saját koncertjeivel is folyamatosan foglalkozott.

A dal a körülöttünk lévő hangokról szól, melyek pozitívak és negatívak is. Ezek lehetnek a saját gondolataink, de akár a média vagy bármi más is. A dal üzenete, hogy csak a pozitív, megerősítő hangokat halljuk meg, ugyanis csak ezek vezetnek haza. A dal nagyon érdekes, a háttérgrafika és a koreográfia pedig még inkább, ezek ugyanis mind-mind egyedi módon, de a dal szövegét illusztrálják.

Greta folyton azt hallja, hogy hangok hívják őt. Kihívják este, és hiába éget az ég, mégis vacog, ahogy kilép a hideg éjszakába. A hangok azt ismétlik: „mostmár hazaérkezünk”. Látja, ahogyan az árnyak neki táncolnak ma este, már-már olyan, mintha életre kelnének.

Maria Olafsnak sajnos nem sikerült tavaly a döntőbe juttatni Izlandot, idén azonban úgy gondolom, sikerülni fog Gretának. Egy tapasztalt előadó, és kiindulva az izlandi nemzeti döntőn látott grafikából, valóban érdekes lesz a színpadkép.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top