ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Szlovénia

Szlovénia: ManuElla (c) Ziga Mihelcic

Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

A 2016-os EMA győztese, ManuElla alig várja, hogy Blue and Red című dalával Szlovéniát képviselhesse az Eurovízión. A zene mindig is nagy szenvedélye volt, több hangszeren is játszik, de az éneklés igazán az ő asztala.

Gyerekkorától kezdve a zenével foglalkozott: hat évesen harmonikán játszott, 13 évesen pedig saját zenekarában basszusgitározott. Ennek ellenére mindig vokalistaként érezte magát a legjobban. 16 évesen szerepelt először a tévében, a Das Supertalent német tehetségkutatóban bekerült a legjobb 100 közé. 2012-ben részt vett a szlovén dalválasztó műsorban, ahol az elődöntőig jutott.

Az elmúlt két év igen nehéz volt ManuElla számára. Elvesztette legnagyobb támogatóját és rajongóját, az édesapját. Sikerült talpra állnia, a zeneszerzésnek szánta életét, ami felemelő érzés számára. Úgy gondolja, hogy ebben a rövid életben mindenkinek követnie kell saját álmait.

A kék az kék, a piros meg piros, a kettőt pedig nem igazán lehet összekeverni. Nem, a dal nem a színtévesztőkről szól, hanem két össze nem illő emberről. A kapcsolat elején minden rendben volt, de a másik fél megpróbálta megváltoztatni őt. Most már erősebb, megváltozott, a saját útját fogja járni.

Valószínűleg szeretném ezt a dalt, ha nem ismerném Carrie Underwoodtól a Something In The Water című dalt. Elismerem, hogy van, amikor elkap egy-egy dal és elnézem, ha nagyon hajaz valamire, az idei szlovén dal most kivétel. Ez most inkább a bosszantó kategória számomra.

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: