ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Ciprus

Ciprus a 2014-es versenyt kihagyta, majd ezt követően bár mindkét évben bejutott a döntőbe, a ponttábla jobb oldalán végzett (2015-ben a 22., 2016-ban a 21. helyen). A kis szigetorszég idei képviselője Hovig, dalának címe pedig Gravity (Gravitáció).

Hovig örmény felmenőkkel rendelkező, de ciprusi születésű énekes-zeneszerző. 16 évesen kezdte el zenei pályafutását, különböző klubbokban lépett fel, majd egy idő után elismert énekessé vált Cipruson. Miután abbahagyta marketing tanulmányait, jazz zenét kezdett el tanulni a European University of Nicosia-n.

2009-ben részt vett az X-Faktor görög kiadásában. 2010-ben és 2015-ben is próbálkozott a ciprusi nemzeti döntőn, mindkét alkalommal a döntőig jutott, de nem jött össze az álma, hogy Ciprust képviselhesse az Eurovíziós Dalversenyen. Idén a CyBC belső kiválasztás mellett döntött és Hovigra esett a választás. A ciprusi dal társszerzője az a Thomas G:son, aki megannyi Eurovíziós sláger mellett Loreen 2012-es nyertes dalát, az Euphoriát is szerezte.

Dalszöveg elemzés: Hovignak nem számít, hogy hova megy a párja, akár a szél is téphet, de ragaszkodik hozzá, hogy ő lehessen számára a gravitáció. Ő az orvosság, a hős, aki mindig párja mellett lesz és sosem hagyja el. Ám nem elégszik meg azzal, hogy ő a gravitáció, hanem felkínálja azt is, hogy csak neki fog élni és mindig el fogja kapni, amikor zuhan. Ő szeretne párja szárnya lenni, ami segíti, hogy megérintse az eget – azonban a tériszonyon kívül a legmélyebb tengerektől sem fél, akárhova megy a lány, mindig ott lesz mellette.

Személyes vélemény: Kellemes, ragadós és dúdolós popdal, egy jó kiállású énekessel megfűszerezve. A döntőben biztos vagyok, de hogy ott sikerül-e a top10-be bekerülni, affelől vannak kétségeim. Thomas G:son neve és dalai bár elismertek az Eurovíziós berkeken belül, de a tavalyi ciprusi dal, az Alterego, melyet szintén ő szerzett, sem végzett még a legjobb 20 között sem.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top