ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Csehország

Csehország 2007 óta vesz részt a versenyen, azonban idei daluk mindössze a 6. cseh dal lesz. Ennek az egyszerű oka az, hogy 2010 és 2014 között nem küldtek senkit a versenyre. Döntőbe először és eddig utoljára tavaly jutottak, hála Gabriela Gunčikovának. Idén Martina Bárta próbálja meg az országot ismét a fináléba vinni, dalának címe pedig találó: My Turn (Az én köröm ~ Én jövök).

Martina életét két helyen éli, Prága és Berlin közt ingázik. Zenéjét a klasszikus és a modern zene kombinációjaként lehet a legjobban leírni. Az énekesnő legnagyobb sikerét Németországban érte el, itt tanult énekelni és jelenleg is gyakran lép fel különböző német jazz fesztiválokon és viszi önálló zenei projektjeit.

A My Turn című dalának írója Kyler Niko és a DWB csapat, mely az Egyesült Királyságból származik. Az énekesnő saját bevallása szerint nagyon meglepődött, hogy őt választották ki Csehország képviseletére. Azt mondja, hogy jelentősen megváltoztatja menetrendjét és az élete egy ideig zűrösebbé fog válni, de szereti. Nem gondolta volna, hogy ennyire pozitív fogadtatásban fog részesülni barátaitól.

Sok énekesnek megvan az a bizonyos titka, amit a színpadra menetel előtt csinál, ez megvan Martinánál is. „Én a kövek erejében hiszek. Az egyik zenetanárom egy követ ajándékozott nekem, aminek a segítségével meg tudom szüntetni a színpadra lépés előtti félelmeimet. A követ fontos, hogy a szívünk közelébe helyezzük. Arra is gondoltam, hogy beleteszem a melltartómba! Remélem erősebbé fog tenni!”

Dalszöveg elemzés: Az első pillanatól, hogy meglátta Martina a párját, úgy érezte: hazatalált. Szeretné, ha viszonozni mindazt a jót, amit ő is kapott – hiszen ez a a minimum, amit tehet. Mindig amikor becsukja szemeit, őt látja, a mennyekben is mellette fog állni. Mindig amikor Martina széttörve érezte magát, párja segítette összeilleszteni a darabot, most pedig Martinán a sor.

Személyes vélemény: Nekem tetszik a jazz alapokra épülő dal, sőt, még mondanivalója is van, viszont nem vagyok biztos benne, hogy a döntőbe sikerül bejutniuk – örülnék, ha sikerülne!

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top