ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Finnország

Lasse és Leena indie pop duója, vagyis a Norma John képviseli Finnországot az Eurovíziós Dalfesztiválon a Blackbird című dallal.

Barátságuk és közös karrierjük igen régre nyúlik vissza: immár 15 éve zenélnek közösen, dalaikat saját maguk írják. Zenéjükre az indie pop hangzás mellett jellemző a filmzenei hangzásvilág, valamint a skandináv komor szépség.

Zenei karrierjüket új szintre akarták emelni, ezért jelentkeztek a finn nemzeti válogatóba, amit meg is nyertek. Úgy gondolják, hogy az Eurovízió tökéletes a kultúrák és az emberek közötti kapcsolat kialakítására a zenén keresztül.

Daluk egy feketerigóhoz szól. Ez a feketerigó metaforája mindannak, ami akaratlanul is emlékeztet minket valakire, akit régebben szerettünk, de már nem tehetjük. A dalban kéri a madarat, hogy ne énekeljen, és találjon magának új otthont, mert az éneke a boldog időkre emlékezteti, ez pedig fájdalmas emlékeket ébreszt benne.

Eleinte kedveltem ezt a dalt, de később valahogy eltűnt a balladák között. Szép az ének, szép a zene, a szöveg is tetszik, de a kicsit sötét hangulata miatt nem mindig ragad magával, ha nem vagyok abban a lelkiállapotban.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top