ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Finnország

Lasse és Leena indie pop duója, vagyis a Norma John képviseli Finnországot az Eurovíziós Dalfesztiválon a Blackbird című dallal.

Barátságuk és közös karrierjük igen régre nyúlik vissza: immár 15 éve zenélnek közösen, dalaikat saját maguk írják. Zenéjükre az indie pop hangzás mellett jellemző a filmzenei hangzásvilág, valamint a skandináv komor szépség.

Zenei karrierjüket új szintre akarták emelni, ezért jelentkeztek a finn nemzeti válogatóba, amit meg is nyertek. Úgy gondolják, hogy az Eurovízió tökéletes a kultúrák és az emberek közötti kapcsolat kialakítására a zenén keresztül.

Daluk egy feketerigóhoz szól. Ez a feketerigó metaforája mindannak, ami akaratlanul is emlékeztet minket valakire, akit régebben szerettünk, de már nem tehetjük. A dalban kéri a madarat, hogy ne énekeljen, és találjon magának új otthont, mert az éneke a boldog időkre emlékezteti, ez pedig fájdalmas emlékeket ébreszt benne.

Eleinte kedveltem ezt a dalt, de később valahogy eltűnt a balladák között. Szép az ének, szép a zene, a szöveg is tetszik, de a kicsit sötét hangulata miatt nem mindig ragad magával, ha nem vagyok abban a lelkiállapotban.

Comments

Legnépszerűbbek

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: