ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Izrael

Izrael 1973 óta vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, 3 alkalommal tudtak győzni (1978, 1979 és 1998). A 2004-ben bevezetett elődöntős rendszer óta közel fele-fele arányban vannak azok az évek, amikor bejutottak a döntőbe (7 alkalom) és amikor nem (6 alkalom). 2015-ben és 2016-ban mindkét énekesük a döntőig repítette az országot, idén Imri-n és dalán, az I Feel Alive-n (Érzem, hogy élek) van a sor.

A 25 éves énekes Tel Avivban született és nőtt fel. Miután pedig megnyerte az idei év héber Rising Star című műsorát, egyúttal őt illette meg az a megtiszteltetés, hogy hazáját képviselje a 62. Eurovíziós Dalversenyen. Imri már tapasztalt Eurovíziós, hiszen az elmúlt 2 évben mindkét alkalommal háttérénekesként működött közre Nadav Guedj és Hovi Star mögött is.

Fiatal kora ellenére több nyelven is profi énekes, úgy, mint spanyol, angol és héber és már megannyi koncerten vett részt világszerte. Tud gitározni és zongorázni is, sőt színészetet is tanult. Imri jelenleg másodéves Vizuális Kommunikáció alapszakos hallgató. Saját bevallása szerint dala a sikerig vezető útjáról szól, arról, hogy mindig új utakat próbált felfedezni és sosem adta fel.

Dalszöveg elemzés: Imri életének titka, hogy sosem adta fel. Túl sokat kellett várnia, hogy végre valami jó történjen és emiatt nagyon törékennyé vált, akárcsak egy homokóra. Mindezek apró darabokra törték az énekest, de szeretné, ha tudná párja, hogy minden darab tőle származik és mindig, amikor a közelében van, újra érzi, hogy él. Évekig volt egyedül, távol hazájától. Munkája hamarosan véget ér és végre elszökhet párjával.

Személyes vélemény: A kedvenceim között van ez a dal, igazán pörgősre sikeredett, mindig feldob, amikor a playlisten ez kerül sorra. A sok ballada miatt és mivel ő zárja a 2. elődöntőt, biztos vagyok a döntőben, sőt ott akár egy top10 helyezést is el tudok képzelni – hogy ez teljesül-e, néhány hét és megtudjuk!

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top