ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Lettország

A lettek a millenium évében, 2000-ben csatlakoztak a versenyhez. Mindössze 2002-ig kellett várniuk első és eddig egyetlen győzelmükért (Marie N, I Wanna). A 2008-as, 2 elődöntős rendszer bevezetése óta mindössze 3 alkalommal jutottak be a döntőbe, 2009 és 2014 között sorra estek ki indulóik, azonban a kitartó munka gyümölcseként 2015-ben Aminata a döntő 6. helyét hozta el Lettországnak. Idén a Triana Park csapat indul a lett zászló színei alatt, daluk címe pedig a Line (Vonal).

A csapat az egyik legextrvagánsabb banda hazájukban, Lettországban. Dalaik hangzásvilága nagyon egyedi, az eklektikus zenét keverik a pop és az elektronikus zenével, megfűszerezve egy kis hip-hop és bold rock hangzásvilággal. A Triana Park 2008-ban alakult meg Agnese Rakovska által, aki jelenleg is a banda énekesnője. Rajta kívül még 3 tagja van a csapatnak: Arturs Strautins (gitár), Edgars Vilums (dobok) és Kristaps Erglis (basszusgitár). Eddig 2 albumot jelentettek meg: 2010-ben az EnterTainment, illetne 2014-ben a Triana Park EP-t.

Szinte az összes létező és fontos lett fesztiválon részt vettek, valamint számos külföldi színpadon is megfordultak már: SXSW (USA), Reeperbahn (Németország), Eurosonic Noordeslag (Hollandia), Waves Bratislava (Szlovákia), Waves Vienna (Ausztria), és a Siirt Gapgenc festival (Törökország). A Triana Park közismert a szinte robbanó, energiával teli színpadi jelenléte miatt.

Dalszöveg elemzés: Folyamatosan körbe-körbe járkál az énekesnő és közben folyton az jár a fejében, hogy még mindig látni akarja párját és bár telnek-múlnak a napok, még mindig reménykedik benne, hogy összejön. Felveti a kérdést, hogy hol húzták meg a határt? Habár párja azt mondja, hogy lépjen tovább kapcsolatukon, keressen új párt magának, de ez nem olyan egyszerű, mert Agnese csak őt látja mindenhol…

Személyes vélemény: Egy igazán egyedi és különleges dalt küld az idei kijevi versengésre Lettország, díjazom bátorságukat. Én személy szerint imádom a dalt, egy olyan, kissé dark lüktetése van, ami az első pillanattól magával ragadott. A döntős szereplést illetően vannak kétségeim, de bizakodó vagyok és megelőlegezek egy finálét.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top