ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Lettország

A lettek a millenium évében, 2000-ben csatlakoztak a versenyhez. Mindössze 2002-ig kellett várniuk első és eddig egyetlen győzelmükért (Marie N, I Wanna). A 2008-as, 2 elődöntős rendszer bevezetése óta mindössze 3 alkalommal jutottak be a döntőbe, 2009 és 2014 között sorra estek ki indulóik, azonban a kitartó munka gyümölcseként 2015-ben Aminata a döntő 6. helyét hozta el Lettországnak. Idén a Triana Park csapat indul a lett zászló színei alatt, daluk címe pedig a Line (Vonal).

A csapat az egyik legextrvagánsabb banda hazájukban, Lettországban. Dalaik hangzásvilága nagyon egyedi, az eklektikus zenét keverik a pop és az elektronikus zenével, megfűszerezve egy kis hip-hop és bold rock hangzásvilággal. A Triana Park 2008-ban alakult meg Agnese Rakovska által, aki jelenleg is a banda énekesnője. Rajta kívül még 3 tagja van a csapatnak: Arturs Strautins (gitár), Edgars Vilums (dobok) és Kristaps Erglis (basszusgitár). Eddig 2 albumot jelentettek meg: 2010-ben az EnterTainment, illetne 2014-ben a Triana Park EP-t.

Szinte az összes létező és fontos lett fesztiválon részt vettek, valamint számos külföldi színpadon is megfordultak már: SXSW (USA), Reeperbahn (Németország), Eurosonic Noordeslag (Hollandia), Waves Bratislava (Szlovákia), Waves Vienna (Ausztria), és a Siirt Gapgenc festival (Törökország). A Triana Park közismert a szinte robbanó, energiával teli színpadi jelenléte miatt.

Dalszöveg elemzés: Folyamatosan körbe-körbe járkál az énekesnő és közben folyton az jár a fejében, hogy még mindig látni akarja párját és bár telnek-múlnak a napok, még mindig reménykedik benne, hogy összejön. Felveti a kérdést, hogy hol húzták meg a határt? Habár párja azt mondja, hogy lépjen tovább kapcsolatukon, keressen új párt magának, de ez nem olyan egyszerű, mert Agnese csak őt látja mindenhol…

Személyes vélemény: Egy igazán egyedi és különleges dalt küld az idei kijevi versengésre Lettország, díjazom bátorságukat. Én személy szerint imádom a dalt, egy olyan, kissé dark lüktetése van, ami az első pillanattól magával ragadott. A döntős szereplést illetően vannak kétségeim, de bizakodó vagyok és megelőlegezek egy finálét.

Forrás: eurovision.tv

Comments

Legnépszerűbbek

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: