ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Montenegró

Montenegró, mint önálló állam, 2007 óta vesz részt a versenyen, döntőbe azonban eddig 2 alkalommal jutottak: 2014-ben Sergej Cetkovicnak, 2015-ben pedig Kneznek köszönhetően. Idei képviselőjük Slavko Kalezić, dalának címe pedig a Space (Űr).

Művész. Színház. Zene. Filmek. X-faktor. Egyszemélyes showműsor. Vegetáriánius. Kozmopolita. Ezek azok a szavak, amik leginkább jellemzik Slavko sokszínűségét. 1985-ben született Montenegró fővárosában, Podgoricában. Felsőfokú tanulmányait 2004-ben kezdte meg dráma tagozton és 2007-ben diplomázott. Tánc és éneklés specializáción végzett és 2009-ben kezdte el mesterfokú tanulmányait színész szakon.

2008 óta állandó tagja a montenegrói Nemzeti Színháznak, azonban a színészkedés mellett filmes és televíziós sikerei is vannak. Több, mint 30 főszerepet játszott már, 6 filmben szerepelt és több televíziós műsorban is feltűnt már. Részt vett az X-faktorban ,majd ezt követően jelentette meg debütáló albumát, a The Dream of Eternity-t, továbbá beszél angolul és olaszul is. Az énekes szívesen visel extravagáns ruhákat is.

Dalszöveg elemzés: Az űrhajó készen áll az útra, Slavko szerelemtől ittasan pedig készen áll a felszállásra. Űrbéli társát arra invitálja, hogy legyenek együtt Bonnie és Clyde és fedezzék fel együtt a galaxis csillagjait. Az énekes már felvette űruháját, csak arra vár, hogy társa is ezt tegye és együtt írják meg az új sztorit.

Személyes vélemény: Leszámítva a fenti dalszöveg elemzést, ami kétségtelenül az egyik legnehezebb és talán legrosszabbra sikerült részemről (nagyon kétértelmű a dalszöveg, nem merek belegondolni mi lehet az igazi üzenete…), kedvelem a dalt. Úgy gondolom, hogy talán egy döntőt sikerül ismét összehozni a montenegróiaknak (ebben bízom), de ott szerintem ott már nem lesz a top15 közelében. Hozzáteszem, nehéz elvonatkoztatni a videókliptől, ami enyhén szólva is durvára sikeredett.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top