ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Montenegró

Montenegró, mint önálló állam, 2007 óta vesz részt a versenyen, döntőbe azonban eddig 2 alkalommal jutottak: 2014-ben Sergej Cetkovicnak, 2015-ben pedig Kneznek köszönhetően. Idei képviselőjük Slavko Kalezić, dalának címe pedig a Space (Űr).

Művész. Színház. Zene. Filmek. X-faktor. Egyszemélyes showműsor. Vegetáriánius. Kozmopolita. Ezek azok a szavak, amik leginkább jellemzik Slavko sokszínűségét. 1985-ben született Montenegró fővárosában, Podgoricában. Felsőfokú tanulmányait 2004-ben kezdte meg dráma tagozton és 2007-ben diplomázott. Tánc és éneklés specializáción végzett és 2009-ben kezdte el mesterfokú tanulmányait színész szakon.

2008 óta állandó tagja a montenegrói Nemzeti Színháznak, azonban a színészkedés mellett filmes és televíziós sikerei is vannak. Több, mint 30 főszerepet játszott már, 6 filmben szerepelt és több televíziós műsorban is feltűnt már. Részt vett az X-faktorban ,majd ezt követően jelentette meg debütáló albumát, a The Dream of Eternity-t, továbbá beszél angolul és olaszul is. Az énekes szívesen visel extravagáns ruhákat is.

Dalszöveg elemzés: Az űrhajó készen áll az útra, Slavko szerelemtől ittasan pedig készen áll a felszállásra. Űrbéli társát arra invitálja, hogy legyenek együtt Bonnie és Clyde és fedezzék fel együtt a galaxis csillagjait. Az énekes már felvette űruháját, csak arra vár, hogy társa is ezt tegye és együtt írják meg az új sztorit.

Személyes vélemény: Leszámítva a fenti dalszöveg elemzést, ami kétségtelenül az egyik legnehezebb és talán legrosszabbra sikerült részemről (nagyon kétértelmű a dalszöveg, nem merek belegondolni mi lehet az igazi üzenete…), kedvelem a dalt. Úgy gondolom, hogy talán egy döntőt sikerül ismét összehozni a montenegróiaknak (ebben bízom), de ott szerintem ott már nem lesz a top15 közelében. Hozzáteszem, nehéz elvonatkoztatni a videókliptől, ami enyhén szólva is durvára sikeredett.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top