ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Románia

Románia már 1993-ban is küldött volna képviselőt, de énekesük nem jutott túl az előválogatón, akárcsak Magyarország esetében Szulák Andrea. A ’90-es évek végén hol részt vehettek a következő évi versenyen, hol nem – mindez az akkor érvényben lévő szabályok miatt, mely szerint az vehetett részt a következő évi versenyen, aki jó helyezést ért el előző évben, máskülönben 1 évet ki kell hagynia. Az ország legjobb helyezése két alkalommal a 3. hely (2005 Luminita Anghel & Sistem, 2010 Paula Seling & Ovi). Tavaly bár kiválasztották indulójukat, kizárásra kerültek tartozásaik miatt. Idén Ilinca és Alex Florea képviseli az országot, daluk címe pedig a Yodel it!.

Ilinca zenészcsaládból származik és 7 éves kora óta is zenét tanul, kezdetben román fesztiválokon lépett fel. 14 évesen részt vett az X-Faktorban egy négytagú lánybanda tagjaként, mellyel eljutottak az élő showba. 16 évesen részt vett a The Voice of Romania televízió tehetségkutatóban, el is jutott az elődöntőkig. Mentorával, Loredanaval később turnézni ment és több kulturális intézménnyel dolgozott már együtt az évek során.

Alex 16 évesen kezdett énekelni, amikor Mihai Traistariu képviselte az országot a 2006-os Eurovízión. Mihai volt az aki zenei iskolába küldte a fiatal Alexet és aztán a fesztiválokra is. Alex a Popular Artsc School-ba ment, mentora-tanítója pedig Theodor Radulescu volt. Jelenleg mesterdiplomáján dolgozik a Szépművészeti tagozaton. 2014-ben részt vett testvérével az X-faktorban és sikereket ért el a 2015-ös The Voice of Romania-n is.

Dalszöveg-elemzés: Sosem mutattad meg a szikrát, amitől lángra lobbansz. Mindig csak elrohantál és nemet mondtál mindenre. Talán ma lesz az a nap, amikor minden sikerül – mondja Alex. Ilinca bevallja, hogy ő mindig is szeretett álmodozni, ha pedig nem hiszi el Alex, csak jöjjön és megtanítja neki, hogyan kell. Saját filozófiája, hogyha sosem próbálod meg, akkor sosem fogsz igazán élni és kimaradsz ebből a csodálatos élményből.

Saját vélemény: Románia ismét egy érdekes dalt küld, egy részben jódli-dalt. Nem sorolom a kedvenceim közzé, de ha ez jön sorban a YouTube playlisten, nem kapcsolom tovább, de én nem keresem. A döntő meglesz a románoknak, de ott szerintem inkább a mezőny végén fognak végezni.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top