ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Spanyolország

A 21 éves Manel Navarro Quesada Katalóniából származik. Zene iránti szeretetét édesapjától örökölte, tőle kapta első gitárját is. Népszerűségét az internetre feltöltött cover videóinak köszönheti, korábban még Alan Walker is megdicsérte egyik dalának a feldolgozásáért. Manel az éneklésen kívül dalszerzéssel is foglalkozik, az inspirációt leginkább Bob Dylan, James Bay, Ed Sheeren és a Passanger dalai jelentik számára. 2014-ben megnyerte a Teen Star nevű versenyt és ebben az évben megírta első saját dalát, a „Brand New Day”-t is. 2016-ban szerződést kötött a Sony lemezkiadóval és megjelent „Candle” című dala. Jelenleg első albumán dolgozik. Manel nem túl nagy rajongója az Eurovíziónak és a versenyen való részvételről sem álmodott korábban, mégis nagyon örül, hogy ő utazhat Kijevbe. A fesztivált nagyon jó lehetőségnek tartja ahhoz, hogy világszerte megismerjék őt és a munkásságát is.

Spanyolország idei Eurovíziós dala a „Do it for your lover” (Tedd meg a szeretődért!), mely egy kedves, vidám nyári sláger, a szerelem himnusza. Az ország nagyon ritkán próbálkozik ehhez hasonló stílusú dallal, így a nézők valószínűleg kellemesen fognak csalódni a választásukban. A dal a megjelenését követően azonnal az egyik legnagyobb sláger lett Spanyolországban. A „Do it for your lover”-t Manel több évvel ezelőtt írta, mostani formáját Antonio Rayonak köszönheti. A dal arról szól, hogy tegyünk meg mindent a szerelmünkért, szeretteinkért.

Személyes vélemény: Nagyon örülök annak, hogy a spanyolok az idei versenyen egy új oldalukat mutatják meg nekünk. Nem igazán értem, hogy a dal miért nem örvend túl nagy népszerűségnek a rajongók körében, mert szerintem egy nagyon kellemes, hangulatos, vidám dalocskáról van szó. A helyezését illetően nincsenek illúzióim, a zsűri a monotonitása miatt valószínűleg nagyon le fogja húzni, de valamiért úgy érzem, hogy a nézők szeretni fogják és a középmezőnyben végez majd. Pontszám: 9.5/10.

Forrás: eurovision.tv, esckaz.com

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top