ESC Hungary

Napi Eurovízió 2017

Napi Eurovízió 2017: Svájc

Svájc egyike volt a verseny alapítóinak, így 1956 óta folyamatosan részt vesznek, néhány év kihagyással, mely a rossz előző évi eredményeiknek köszönhető. Két alkalommal tudták megnyerni a versenyt: 1956-ban Lys Assiának, 1988-ban pedig Celine Dionnak köszönhetően. A 2008-as két elődöntős rendszer bevezetése óta mindössze 2 alkalommal döntőztek, 2011-ben Anna Rossinelli, 2014-ben pedig Sebalter juttatta a fináléba az országot. Idei képviselőjük a Timebelle, daluk címe pedig Apollo.

A csapat nevét a híres svájci határkőről kapta a nevét, de a Bernben töltött szép időket is jelképezi, itt alakult meg a trió: Miruna, Emanuel és Samuel.

Miruna Manescu a csapat énekese, aki egyébként egy képzett zenész és színésznő Romániából. Az Eurovíziós Dalversenyen a művészet és a csokoládé iránt szeretét, szenvedélyét fogja kifejezni. Emanuel Daniel Andriescu zongorán játszik, de szaxofont és klarinétot is tanít. A nemzetközi vizeken is aktív zenész már 10 éve Svájcban él. A csapat harmadik tagja a svájci-születésű dobos, Samuel Forster.

A banda saját maga képviseli az idei verseny szlogenét, a sokszínűséget. Samuel Németországban született, de Svájcban él. Emanuel  Romániában született, de tanulmányait Svájcban folytatta és jelenleg is Bernben él. Miruna szintén Romániában született és ott is nőtt fel. Az Apollo producerei részben svájciak, részben svédek.

A Dovas szerzőcsapat egy platinum-kitüntetéssel rendelkező dalszerzői/produkciós trió, stockholmi főhadiszállással. Korábban olyan svéd előadókkal dolgoztak már együtt, mint Mariette és Jenifer Brown, valamint a 2014-ben azerbajdzsáni dal megalkotásában is részt vettek.

Dalszöveg-elemzés: Mint egy mellkasba fúródott töltény úgy van jelen az énekesnő elméjében párja. Elhaványult kapcsolatuk, valahol a pusztaságban eltűntek, mégis amikor bomlásnak indulnak a falak, akkor is forog tovább a föld és újra szerelme esnek. Miruna sosem fogja szerelmét elengedni, még akkor sem, ha tudja, hogy nehéz tartani a lépést, mindössze egy kis időt kér és újra minden rendben lesz.

Személyes vélemény: Az utóbbi évek svájci dalaival kapcsolatban mindig az az érzésem, hogy elhallgatom őket, de nem igazán fognak meg – idén sincs másképp. Nem egy nagy eresztés az Apollo, egyfajta biztonsági játékos: vagy bejön, vagy nem. Szerintem Svájc idén is kipottyan az elődöntőben.

Forrás: eurovision.tv

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top