ESC Hungary

Napi Eurovízió 2018

Napi Eurovízió 2018: Ciprus

Ciprus már 1981 óta vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, és bár az utóbbi 3 évben végig döntőztek, nem sikerült két 21. és egy 22. helytől jobbat bezsebelniük. Tavaly Hovigon volt, idén pedig Eleni Foureira-n a sor, hogy javítson az évek óta tartó, nem túl jó eredményeken – dalának címe Fuego.

Az 1987-es születésű Eleni Albániában látta meg a napvilágot. Szóló karrierjét későn, mindössze 2010-ben kezdte meg, ekkor jelent meg első lemeze is. A Chica Bomb című szerzemény, amit Dan Balannal közösen adott elő, óriási nyári sláger volt 2010-ben. Később, 2014-ben feltűnt a Mad Video Music díjátadón annak a J Balvinnak az oldalán, akinek a híres Tranquila című dala már túllépte a 400 milliós nézettséget a YouTube-on. Az utóbbi években több dalt is megjelentetett angol és görög nyelven, 2017-ben a Send for me pedig nemzetközi sikert is hozott, amit a rapper-producer A.M. SNiPE-al közösen készített.

Az énekesi karrierjének egy másik szelete, hogy zsűritagként részt vett a So You Think You Can Dance (a Megatánc görög változata) táncos tehetségkutató műsorban. Több turnét is lenyomott már a balkánon és betette a lábát a divatszakmába is.

Fuego című dalát Alex P., Geraldo Sandell, Anderz Wrethov, Viktor Svensson és Didrick szerezte. Alex P-t nem kell bemutatni az Eurovíziós szakmában: olyan dalokat szerzett korábban, mint az Always (Azerbajdzsán, 2009), a Yassou Maria (Görögország, 2007) és a La La Love (Ciprus, 2012). Geraldo egy brazil-svéd zeneszerző, aki olyan dalok mögött volt ott, mint az On the floor (Jennifer Lopez) vagy a Don’t worry (Madcon). Anderz 22 évesen végzett a zenei akadémián, ahol gitározni és zongorázni is megtanult, majd később Európán kívül, Japánban és Dél-Koreában is ismertté vált azáltal, hogy a legnagyobb J-pop és K-pop sztároknak írt dalokat. Viktor szintén közreműködött a La La Love című dalon.

A színpadi megjelenésen az a Sacha Jean-Baptiste dolgozik, aki tavaly a bolgár Kristian Kostov, az ausztrál Isaiah, az örmény Artsvik és a grúz Tamar színpadán is dolgozott.

A Fuego (spanyolul tüzet jelent) című dal arról a tüzes nőstény oroszlánról szól, akit Eleni testesít meg. Szeretné, ha a kinézett férfi elmerülne a szemeiben és érezné azt a csalhatatlan energiát. Amíg nem találkozott párjával mindig csak szárnyalni próbált, amikor azonban eljött a pillanat, akkor már úgy repült mint egy pelikán és nem tud többet leállni, sem lenyugodni.

Már régóta vártam, hogy egyszer Eleni képviselje Ciprust, egészen azóta, hogy megismertem a To Ho (Pom Pom) című dalát – aminek semmi köze a magyar Pom Pom meséihez… A dallam fülbemászó és Eleni látványa is magára vonzza a férfi tekinteteket. Nálam egyértelműen döntős, ott a top 15-ben is el tudom képzelni. Izgatottan várom, hogy milyen színpadképet állít össze a ciprusi csapatnak Sascha.

 

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top