ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Dánia

Dánia 1957 óta vesz részt a versenyen és azt 3 alkalommal nyerte meg: 1963-ban, 2000-ben és legutóbb 2013-ban Emmelie de Forestnek köszönhetően. A 2004-es elődöntők bevezetése óta előadóik a 14 lehetséges alkalomból 10-szer álltak a döntő színpadán, ebből pedig 6 alkalommal végeztek a legjobb 10 között. Tavaly a Rasmussen képviselte a dánokat, akik az előkelő 9. helyen végeztek. Az izraeli versenyen Leonora sütkérezhet a reflektorfényben és bizonyíthatja azt, hogy méltón tudja képviseli országát.

Az énekesnő életében mindig is fontos szerepet játszott a zene, de csak 15 évesen kezdett el komolyabban foglalkozni vele: énekórákat vett, gitározni kezdett, de a dalszerzésbe is belekóstolt. A zene mellett más szenvedélye is van: a jégkorcsolya. 3 alkalommal nyerte meg a dán versenyt, de részt vett már több nemzetközi megmérettetésen is.

A Love is forever című dalában, mellyel Dániát képviseli idén Tel Avivban, 4 különböző nyelven is énekel (főként angolul, de néhány sor francia, dán és német nyelven íródott). A többféle nyelvhasználat oka, hogy bemutassa Leonora, hogy a szerelem egyetemleges és mindenkié, nem számít, hogy hol születtél vagy hogy miben hiszel.

A dal egyik szerzője az a Lise Cabble, aki már t9bb alkalommal is segítette dán előadók dalait az Eurovízión, legutóbb a 2013-as nyertes dalnak, az Only teardrops-nak volt az egyik szerzője.

Az énekesnő körülutazza a világot, hogy miért olyan, amilyen – mi rontotta el és hogy megtanultuk-e a leckét. Úgy érzi, hogy még mindig megnehezítjük a helyzetünket, a világnak már elege van abból, hogy mindent áthat a politika. Amúgy is: kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk mások felett.

Első hallásra nem tetszett a dal, de ahogy egyre többször és többször hallgattam meg, csak bebújt a bőröm alá. Nem akar ez a dal világot váltani vagy nagyon mély tartalmakat átadni: ez egy kellemes kis dal, olyan mint egy lágy szellő, amit ha engedünk, belekaphat a hajunkba is (na nem az enyémbe – a szerk.) és egy kicsit átadhatjuk magunkat az érzésnek. A döntőzést illetően vegyes érzelmeim vannak: valószínűleg be fog jutni, de a Rasmussen sikerét (9. hely) nem fogja felülmúlni.

https://youtu.be/fAdSQxaXsSk

(eurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top