ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Fehéroroszország

A fehéroroszok 2004 óta vannak jelen az Eurovízión, idén 16. indulójukat küldik. Az utóbbi években elég lesújtók voltak eredményeik: 15 alkalomból mindössze ötször döntőztek előadóik, ahol Koldunt leszámítva (2007, 6. hely a döntőben) legfeljebb a döntő 16. helyéig jutottak. Tavaly ALEKSEEV elődöntője 16. helyén végzett, így nem sikerült a siralmas statisztikán javítania. Az, hogy az idei indulójuk, Zena hogyan fog teljesíteni, már csak néhány hét és kiderül.

A 2002-ben született ZENA (valódi nevén: Zina Kupriyanovich) már fiatalon érdeklődött a zene iránt és több díjat is bezsebelt az évek során. 1. helyen végzett a 2014-es Slavanski Bazaar gyermekversenyen és egy fehérorosz ösztöndíjprogramban is részt vehetett aminek a célja a tehetséges fiatal előadók támogatása volt. A szinkronszínészkedés is közel áll ZENA-hoz: 2016-ban az azonos című film Moana karakterének kölcsönözte hangját a Disney-mese orosz nyelvű verziójában.

Ahogy teltek az évek a fiatal énekesnő folyamatosan fejlesztette és erősítette zenei repertoárját, amelynek során több, mint 20 dalt és 10 videóklipet is elkészített. Az Eurovíziós közeg sem ismeretlen számára: a 2015-ös és 2016-os Junior Eurovízió minszki nemzeti döntőjébe került. A 2018-ban, amikor Minszk völt a házigazdája a Junior Eurovíziónak, ott az egyik műsorvezetői szerepet kapta.

Közösségi oldalán nagy népszerűségnek örvend ZENA: több, mint 93 000 Instagram-követője és közel 50 000 feliratkozója van saját YouTube csatornáján. Szabadidejében is szívesen végez kreatív tevékenységeket: táncol és szeret rajzolni is.

A modern világról szóló dalban ZENA elmondja, hogy megunta már, hogy egyedül van, ki kell lépnie végre a komfortzónájából. Szerinte senki nem fogja „lájkolni”, a közösségi oldalakra kitettek csak üres szavak, tartalom nélkül. Ő akkor is kilép ebből a virtuális világból, ha az fájni fog, mert ez csak még erősebbé teszi. A karmát is kéri, hogy adjon valami jelet.

A fehérorosz nemzeti döntőn elég nagy botrány (mily’ meglepő – a szerk.) kerekedett abból, hogy bár televíziós műsorként futott a válogató, a közönség semmi beleszólása nem volt a végeredménybe, azaz gyakorlatilag egy zsűri döntötte el, hogy ZENA képviseli az országot.

Kedvelem ezt a dalt, néha talán kicsit repetitív a a refrénje, de ez nem feltétlen gond. Ha valaki először hallja, akkor is képes a fülbe ragadni. A döntőt illetően nem vagyok biztos benne, hogy ez lesz az a dal, amivel a fehéroroszok újra a fináléban végeznek. Ha mégis, a ponttábla jobb oldalán fognak (valószínűleg) végezni, hiszen egyedinek vagy nagyon kiugrónak nem nevezném a dalt.

https://www.youtube.com/watch?v=Ao93RTN90Xs

(eurovision.tv)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top