ESC Hungary

Napi Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Fehéroroszország

A fehéroroszok 2004 óta vannak jelen az Eurovízión, idén 16. indulójukat küldik. Az utóbbi években elég lesújtók voltak eredményeik: 15 alkalomból mindössze ötször döntőztek előadóik, ahol Koldunt leszámítva (2007, 6. hely a döntőben) legfeljebb a döntő 16. helyéig jutottak. Tavaly ALEKSEEV elődöntője 16. helyén végzett, így nem sikerült a siralmas statisztikán javítania. Az, hogy az idei indulójuk, Zena hogyan fog teljesíteni, már csak néhány hét és kiderül.

A 2002-ben született ZENA (valódi nevén: Zina Kupriyanovich) már fiatalon érdeklődött a zene iránt és több díjat is bezsebelt az évek során. 1. helyen végzett a 2014-es Slavanski Bazaar gyermekversenyen és egy fehérorosz ösztöndíjprogramban is részt vehetett aminek a célja a tehetséges fiatal előadók támogatása volt. A szinkronszínészkedés is közel áll ZENA-hoz: 2016-ban az azonos című film Moana karakterének kölcsönözte hangját a Disney-mese orosz nyelvű verziójában.

Ahogy teltek az évek a fiatal énekesnő folyamatosan fejlesztette és erősítette zenei repertoárját, amelynek során több, mint 20 dalt és 10 videóklipet is elkészített. Az Eurovíziós közeg sem ismeretlen számára: a 2015-ös és 2016-os Junior Eurovízió minszki nemzeti döntőjébe került. A 2018-ban, amikor Minszk völt a házigazdája a Junior Eurovíziónak, ott az egyik műsorvezetői szerepet kapta.

Közösségi oldalán nagy népszerűségnek örvend ZENA: több, mint 93 000 Instagram-követője és közel 50 000 feliratkozója van saját YouTube csatornáján. Szabadidejében is szívesen végez kreatív tevékenységeket: táncol és szeret rajzolni is.

A modern világról szóló dalban ZENA elmondja, hogy megunta már, hogy egyedül van, ki kell lépnie végre a komfortzónájából. Szerinte senki nem fogja „lájkolni”, a közösségi oldalakra kitettek csak üres szavak, tartalom nélkül. Ő akkor is kilép ebből a virtuális világból, ha az fájni fog, mert ez csak még erősebbé teszi. A karmát is kéri, hogy adjon valami jelet.

A fehérorosz nemzeti döntőn elég nagy botrány (mily’ meglepő – a szerk.) kerekedett abból, hogy bár televíziós műsorként futott a válogató, a közönség semmi beleszólása nem volt a végeredménybe, azaz gyakorlatilag egy zsűri döntötte el, hogy ZENA képviseli az országot.

Kedvelem ezt a dalt, néha talán kicsit repetitív a a refrénje, de ez nem feltétlen gond. Ha valaki először hallja, akkor is képes a fülbe ragadni. A döntőt illetően nem vagyok biztos benne, hogy ez lesz az a dal, amivel a fehéroroszok újra a fináléban végeznek. Ha mégis, a ponttábla jobb oldalán fognak (valószínűleg) végezni, hiszen egyedinek vagy nagyon kiugrónak nem nevezném a dalt.

https://www.youtube.com/watch?v=Ao93RTN90Xs

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top