ESC Hungary

Eurovízió 2019

Napi Eurovízió 2019: Örményország

Örményország 2006-ban debütált a versenyen, rögtön egy előkelő 8. helyen. Előadóik eredményei 2006 és 2010 között kiemelkedőek voltak: végig a legjobb 10 között végeztek, azonban a 2011-es elődöntős kiesésük után fordult a kocka és eredményeik nagyon vegyesek lettek: hol a top10-ben, hol a bottom10-ben végeztek. Tavaly volt a 2. alkalom, hogy nem jutottak be a döntőbe: Sevak dala, a Qami nem bizonyult elég erősnek egy döntős szerepléshez. Idén Srbuk veszi fel a képzeletbeli bokszkesztyűt (Emmy után szabadon) és száll ringbe a Walking Out című dalával a tel aviv-i versenyen.

Srbuk, a 24 éves pop-soul énekesnő és dalszerző karrierje a 2011-es örmény X Faktor után indult be. Gyerekkora óta zenélni tanult és minden vágya az volt, hogy országa egyik legnagyobb sztárja lehessen – ez az álma beteljesülni látszik. Az X Faktort követően kisebb klubkoncerteket adott zenekarával. Leginkább az amerikai jazz, soul, R&B és kortárs pop. Fellépéseinek köszönhetően Örményország egyik legnépszerűbb előadójává nőtt ki magát. Folyamatosan vett részt fesztiválokon, televíziós műsorokban és rendezvényeken.

Az elmúlt évek alatt sokat dolgozott saját, egyedi stílusának kialakításán, mely során sokat merített kedvenc előadóiból, akik a teljes zenei paletta minden részéről jelen voltak. Aretha Franklin, Etta James, Ella Fitzgerald, Stevie Wonder, Ray Charles és Michael Jackson, csak hogy néhányat említsünk. Mindezen benyomásoknak köszönhetően létrejött debütáló kislemeze (Yete Karogh Es), ami az örmény játszási listák élén volt több héten keresztül.

Hazájában elért sikerei ellenére sem hagyta abba zenéjének és tehetségének terjesztését: 2018-ban részt vett az ukrán The Voice műsorban, ahol egészen a döntőig menetelt. Később, szintén tavaly megjelent következő kislemeze, a Half of Goddess.

Ki vagy, mit csinálsz valójában? Amikor a gyötrelemmel küzdesz, az visszaüt rád. Ki vagy? Kihez szaladsz? Függő vagy, véded magad, remélsz, de vajon egyedül is megállnád a helyed?

Egy vagy azok közül, akik lenyelik a fájdalmaikat, a szégyent, a szomorúságot? Engeded, hogy amikor valaki nagyon szeret, elvegye a lelked és összetörje?

Várj rá, oh, még várj. Mire vártam? Nem, ebből elég… Kisétálok. Mindegy, mit építettem, felégetem és elmegyek. Nem vagy már király, hisz én voltam a koronád.

A dal a szerelemről szól, de nem a klasszikus értelemben. Srbuk egy olyan világot mutat be, ahol a lány odaadta magát, várt a megfelelő pillanatra, de a srác kihasználta, így a lány kilép ebből a kapcsolatból, nem vár tovább – ő volt a király koronája, egészen eddig.

Személyes vélemény: az első perctől kezdve megfogott Srbuk dala – temperamentumos, kiváló énekhang és kifejező kisvideó. A döntőben biztos vagyok, ott a top10-be egy kiemelkedő színpadképpel simán bekerülhet. Örményország, szép munka volt!

https://www.youtube.com/watch?v=q_46dy4yJwg

(eurovision.tv, wikipedia.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top