ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Azerbajdzsán

Azerbajdzsán 2008-ban debütált az Eurovíziós Dalfesztiválon. Igaz hogy relatíve későn csatlakoztak az Eurovízió családjához, de a debütálásukkor az Elnur és Samir duóval egyből a 8. helyet sikerült megszerezniük. Innen kezdve pedig addig ütötték a vasat, amíg 4. nekifutásra meg is nyerték a fesztivált. Azerbajdzsán 2011-ben nyert Eurovíziót: a Running Scared című dal vitte el a trófeát Ell és Nikki előadásában. Az országot a Tűz vidéke elnevezéssel is szokták illetni; ráadásul itt található a világ első olajkútja, amit az 1800-as évek közepén tártak fel. 2012-ben Bakuban rendezték meg a versenyt, ahol Sabina Babayeva 4. helyezést ért el a When The Music Dies című dallal, ráadásul a sajtó neki ítélte a Marcel Bezençon díjat. Rá egy évre, Farid Mammadov a Hold Me című számmal szintén nyert Marcel Bezençon díjat a művészeti kategóriában. Bővebben a Marcel Bezençon díjról itt:

2020-ban a 28 éves Efendi szeretett volna újabb dicsőséget szerezni hazájának. Efendi ismerős a helyi tévénézők számára, több tehetségkutatóban is szerepelt (Yeni Ulduz, Böyük Səhnə – 3. hely és a The Voice of Azerbaijan – 3. hely). 2017-ben egy újabb harmadik helyet szerzett, a Selyemút Csillaga című nemzetközi fesztiválon, melyet Kazahsztánban rendeztek. Ezen felbuzdulva Azerbajdzsánt képviselte a Voice of Nur-Sultan című szintén kazah rendezésű fesztiválon. Eddig négyszer próbálkozott kijutni az Eurovízióra, és hiába küldték őt végre idén, mégsem lesz megrendezve a fesztivál. Viszont a jelenlegi hírek alapján őt fogják nevezni a 2021-es Eurovízióra is, de a szabályok alapján egy másik dallal kell neveznie.

Kleopátra egy királynő volt, mint én. Mint én, pont mint én. Meleg vagy heteró vagy a kettő között. Igen, a kettő között. Elárulta egy szeretője, nehezen de sikerült felépülnie. Nem látta a fától az erdőt, mint én. Mélyen legbelül senki sem segített rajtam, elvesztem, szétestem. Feszültséggel telítve, őrülten kiáltottam segítségért. De most bosszút állok mert megtaláltam a belső hangom, érthetően beszél a lelkemhez, ami így hangzik: Nam-myoho-renge-kyo.

Végre egy dal aminek van értelme, stílusa, mondanivalója, azonosulhat is vele az ember, a videóklip is tök vagány! A dalszöveg emlékeztet a cenzúrával sújtott 80-as évek Magyarországára, amikor sok előadó, énekes vagy együttes történelmi eseményeket énekelt meg, amivel finom párhuzamban fricskát nyomott az állampárt orrára. A fogadóirodák legutolsó adatai alapján a 9. helyre jósolták Efendit, de biztos vagyok benne, hogy a főpróbák alapján felment volna a top 5-be is. Jövőre remélem hasonlóan jó dallal és stílussal fog jelentkezni!

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=I0VzBCvO1Wk

Hány pontot adnál Azerbajdzsánnak?

bike trails

About Author

Napi Eurovízió 2020: Azerbajdzsán
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top