ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Dánia

Dánia először 1957-ben vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a harmadik helyen végeztek. Az első győzelem nem váratott sokáig magára, 1963-ban Grethe és Jørgen Ingmann párosa a „Dansevise” című dallal hozták el az első helyet. 1966 és 1978 közötti szünet után Dánia újabb győzelme egészen 2000-ig váratott magára, amikor az Olsen Brothersnek és a „Fly On The Wings Of Love” című dalnak köszönhetően ismét az északi ország adott otthont a versenynek. Legutóbbi győzelmüket 2013-ban aratták, amikor a zsűri és a közönség abszolút kedvence Emmelie de Forest lett „Only Teardrops” című dalával.

Ben & Tan, vagyis Benjamin Tsimalona Rosenbom és Tanne Amanda Balcells igazán nemzetközi párost alkotnak. Ben édesanyja német, édesapja malgasi származású, Tan pedig dán és spanyol szülők gyermeke. Mindketten Dániában élnek és 2019-es X-Faktor során ismerték megy egymást. A műsor alatt sokszor zenéltek együtt, így nem volt kérdés, hogy együtt fogják folytatni karrierjüket.

Daluk legfőbb üzenete az életigenlés. Merjünk igent mondani a minket megtaláló kihívásokra, szeressük az életet. Írjunk történeteket, amiket majd idős korunkban visszaidézünk.

Sajnálom, hogy egy ilyen pozitív hangvételű dalocska nem kap esélyt, hogy elhangozzon a nagyközönség előtt. Két fiatal és tehetséges előadóról van szó, teljesen illik hozzájuk a dal, hiteles az üzenet tőlük.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=XQ5tMhQIp1E

Hány pontot adnál Dániának?

bike trail guide

About Author

Napi Eurovízió 2020: Dánia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top