ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Észak-Macedónia

Észak-Macedónia először 1998-ban vett részt a versenyen – 1996-ban is próbálkoztak Kaliopival (aki azóta kétszer is volt már az Eurovízió színpadán), de az előválogatón kiesett. Előadókat 19 alkalommal küldtek a versenyre. Az elődöntős továbbjutási arányokat tekintve nem állnak túl jól: 2008 óta csak 2 alkalommal jutottak be a döntőbe: 2012-ben Kaliopi és tavaly Tamara Todevska, aki országa legjobb eredményét hozta el (7. hely a döntőben, első hely a zsűri szavazatai alapján a döntőben). Idén belső kiválasztás útján Vasilt jelölték az ország képviseletére, dalának címe You. Egyelőre nem ismert, hogy Vasil lesz-e országának képviselője a jövő évi versengésen vagy esetleg másik előadót keres az MRT.

Gyermek popsztárból lett énekes – ő Vasil. A Chicagoi Gyermekkórus egyik szólistája volt több, mint 50 operaszerep során. Mindössze 7 éves volt, amikor megkezdte zenei karrierjét: Észak-Macedónia szerte több népszerű gyerekfesztivál résztvevője volt. 12 évesen, családjával együtt, az Amerikai Egyesült Államokba költözött, ahol a már említett Chicago gyermekkórusban énekelt. Több híres zeneiskolába is járt, például Milánóban, Torontóban. Az énekes 2018-ban tért vissza hazájába, ahol több sikeres popdalt is szerzett és önálló koncerteket is adott.

„Kéz a kézben, ujjaink remegnek – ezt az érzést nem értem. Szemeid énekelnek nekem, közelebb húznak és még annál i közelebb édes dallamokkal. Énekelj nekem! Talán csak a ma este a miénk, húzz közel magadhoz és hagyd, hogy meggyulladjunk. Csak veled akarok táncolni ma este!”

A dal producerei között találjuk a Darko Dimitrov-Lazar Cvetovski párost, akik az idei albán dalban is közreműködtek (Fall from the sky – Arilena Ara). Legismertebb és legnagyobb sikerült elérő daluk a Proud, amit tavaly Tamara énekelt.

Személyes vélemény: Nem egy nagy durranás maga a dal, de mégis van egy sodrása, ami magával visz. Nálam a továbbjutók között lenne az idei dallista alapján.

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Észak-Macedóniának?

polls

About Author

Napi Eurovízió 2020: Észak-Macedónia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top