ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Észak-Macedónia

Észak-Macedónia először 1998-ban vett részt a versenyen – 1996-ban is próbálkoztak Kaliopival (aki azóta kétszer is volt már az Eurovízió színpadán), de az előválogatón kiesett. Előadókat 19 alkalommal küldtek a versenyre. Az elődöntős továbbjutási arányokat tekintve nem állnak túl jól: 2008 óta csak 2 alkalommal jutottak be a döntőbe: 2012-ben Kaliopi és tavaly Tamara Todevska, aki országa legjobb eredményét hozta el (7. hely a döntőben, első hely a zsűri szavazatai alapján a döntőben). Idén belső kiválasztás útján Vasilt jelölték az ország képviseletére, dalának címe You. Egyelőre nem ismert, hogy Vasil lesz-e országának képviselője a jövő évi versengésen vagy esetleg másik előadót keres az MRT.

Gyermek popsztárból lett énekes – ő Vasil. A Chicagoi Gyermekkórus egyik szólistája volt több, mint 50 operaszerep során. Mindössze 7 éves volt, amikor megkezdte zenei karrierjét: Észak-Macedónia szerte több népszerű gyerekfesztivál résztvevője volt. 12 évesen, családjával együtt, az Amerikai Egyesült Államokba költözött, ahol a már említett Chicago gyermekkórusban énekelt. Több híres zeneiskolába is járt, például Milánóban, Torontóban. Az énekes 2018-ban tért vissza hazájába, ahol több sikeres popdalt is szerzett és önálló koncerteket is adott.

„Kéz a kézben, ujjaink remegnek – ezt az érzést nem értem. Szemeid énekelnek nekem, közelebb húznak és még annál i közelebb édes dallamokkal. Énekelj nekem! Talán csak a ma este a miénk, húzz közel magadhoz és hagyd, hogy meggyulladjunk. Csak veled akarok táncolni ma este!”

A dal producerei között találjuk a Darko Dimitrov-Lazar Cvetovski párost, akik az idei albán dalban is közreműködtek (Fall from the sky – Arilena Ara). Legismertebb és legnagyobb sikerült elérő daluk a Proud, amit tavaly Tamara énekelt.

Személyes vélemény: Nem egy nagy durranás maga a dal, de mégis van egy sodrása, ami magával visz. Nálam a továbbjutók között lenne az idei dallista alapján.

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Észak-Macedóniának?

polls

Napi Eurovízió 2020: Észak-Macedónia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top