ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Hollandia

Hollandia a kezdetektől részese az Eurovíziós Dalfesztiválnak. 1956 óta összesen öt alkalommal nyerték meg a versenyt: rögtön az első években kétszer is sikerült győzelmet aratniuk 1957-ben és 1959-ben. Ezután 1969-ben négyes holtversenyben sikerült elsőként zárniuk, majd 1975-ben a klasszikussá vált “Ding-A-Dong” hozta el számukra a dicsőséget. Hosszas várakozás után végül 2019-ben nyerték meg újra a dalfesztivált.

Jeangu Macrooy zenei utazása 13 éves korában kezdődött, amikor megkapta szüleitől élete első gitárját. Ikertestvérével közösen kezdett el zenélni, de zenei törekvései túlmutattak Suriname határian, így 20 évesen Hollandiába költözött. A főiskolán zenét kezdett tanulni, ahol Perquisite zenei producerrel hozta össze a sors. Első lemeze a “High On You” Edison-díjra is jelölve lett. Számos helyi és nemzetközi zenei fesztiválon vett részt ettől kezdve. Második album tavaly jelent meg “Horizon” címmel, amelyet a sajtó és a közönség is elismert. Legutóbbi albumának köszönhetően külföldi felkérései, valamint hazai tévés és rádiós megjelenései is megnövekedtek.

Dala önmagunk megtalálásáról, személyes fejlődésünkről szól. Ha szomorúak vagyunk, akkor úgy tudunk viselkedni, mint a gyerek, aki dühös a világra. A hangulatunk úgy változik, mint az időjárás. és megpróbáljuk magunkat egyben tartani, akkor is, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elterveztük. Egy nap viszont megtaláljuk a békénket, és elengedjük a félelmet. Minden megélt mélységgel és magassággal csak fejlődni tudunk.

Az egész dal hangulata nagyon bensőséges, érezni, hogy szívből született. Sokkal inkább az üzenet átadására koncentrál a dal, mintsem, hogy fülbemászó legyen. Nehéz dolga lett volna a versenyen, de sajnos már nem tudjuk meg, hogyan is szerepelt volna.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=sMcxWB90TTY

Hány pontot adnál Hollandiának?

find bike trails

Napi Eurovízió 2020: Hollandia
Comments
2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: