ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Hollandia

Hollandia a kezdetektől részese az Eurovíziós Dalfesztiválnak. 1956 óta összesen öt alkalommal nyerték meg a versenyt: rögtön az első években kétszer is sikerült győzelmet aratniuk 1957-ben és 1959-ben. Ezután 1969-ben négyes holtversenyben sikerült elsőként zárniuk, majd 1975-ben a klasszikussá vált „Ding-A-Dong” hozta el számukra a dicsőséget. Hosszas várakozás után végül 2019-ben nyerték meg újra a dalfesztivált.

Jeangu Macrooy zenei utazása 13 éves korában kezdődött, amikor megkapta szüleitől élete első gitárját. Ikertestvérével közösen kezdett el zenélni, de zenei törekvései túlmutattak Suriname határian, így 20 évesen Hollandiába költözött. A főiskolán zenét kezdett tanulni, ahol Perquisite zenei producerrel hozta össze a sors. Első lemeze a „High On You” Edison-díjra is jelölve lett. Számos helyi és nemzetközi zenei fesztiválon vett részt ettől kezdve. Második album tavaly jelent meg „Horizon” címmel, amelyet a sajtó és a közönség is elismert. Legutóbbi albumának köszönhetően külföldi felkérései, valamint hazai tévés és rádiós megjelenései is megnövekedtek.

Dala önmagunk megtalálásáról, személyes fejlődésünkről szól. Ha szomorúak vagyunk, akkor úgy tudunk viselkedni, mint a gyerek, aki dühös a világra. A hangulatunk úgy változik, mint az időjárás. és megpróbáljuk magunkat egyben tartani, akkor is, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elterveztük. Egy nap viszont megtaláljuk a békénket, és elengedjük a félelmet. Minden megélt mélységgel és magassággal csak fejlődni tudunk.

Az egész dal hangulata nagyon bensőséges, érezni, hogy szívből született. Sokkal inkább az üzenet átadására koncentrál a dal, mintsem, hogy fülbemászó legyen. Nehéz dolga lett volna a versenyen, de sajnos már nem tudjuk meg, hogyan is szerepelt volna.

(eurovision.tv)

https://www.youtube.com/watch?v=sMcxWB90TTY

Hány pontot adnál Hollandiának?

find bike trails

About Author

Napi Eurovízió 2020: Hollandia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top