ESC Hungary

Napi Eurovízió 2020

Napi Eurovízió 2020: Portugália

Portugália 1964-ben csatlakozott az Eurovízió családjához. Eddigi egyetlen győzelmüket 2017-ben aratták, amikor Salvador Sobral nyerte el a trófeát Kijevben. A Rádio e Televisão de Portugal (RTP) felelős a portugál eurovíziós részvételért, továbbá a nemzeti válogatóként a Festival da Canção-t is rendezi. Az évek során a válogató formátuma megváltozott, napjainkban elődöntőket is szerveznek és különféle szavazási módokat alkalmaznak.

Portugália a kontinentális Európa legnyugatibb országa, és az Eurovízióhoz való csatlakozás óta csak öt versenyent hagyott ki: 1970, 2000, 2002, 2013 és 2016. 2008-ban Portugália elnyerte a Marcel Bezençon Press Award díjat Vânia Fernandes és a Senhora do mar (Negras águas) című dalával. 2017-ben Salvador Sobral Amar Pelos Dois című dalával nem csak a verseny trófeáját, hanem szintén a Marcel Bezençon Művészeti Díjat és a Marcel Bezençon Zeneszerző Díjat is bezsebelte.

Elisa 1999-ben született Madeira szigetén és 7 éves korában kezdett énekelni. Gyermekkora egyik meghatározó emléke az édesapja, amint olyan nagyszerű klasszikusok lemezeit játssza, mint például a Beatles, Ray Charles, a Queen, az ABBA és a The Eagles.

Ennek hatására régóta különös érdeklődést mutat a 60-as, 70-es és 80-as évek zenéje iránt. Elisa számos regionális fesztiválon vett részt, és 13 éves korában csatlakozott néhány zenei projekthez, amelynek köszönhetően többször lépett fel a sziget körül. A jazz iránti szeretete 17 éves korában jelentkezett, amely jazz tanulmányok folytatásához vezetett a Conservatório da Madeira-ban.

2018-ban Lisszabonba költözött, hogy folytassa tanulmányait, és ott kezdte el saját dalait komponálni. Ma a lisszaboni Zeneakadémián tanul, továbbá csatlakozott a Great Dane Stúdióhoz. Időközben Marta Carvalho felkérte a Medo de Sentir (Az érzés félelme) című dalának eléneklésére a 2020-as Festival da Cançãón. 2020 februárjában Elisa lemezszerződést írt alá a Warner Music Portugal-szel és saját dalai megjelenését várja.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Elisa a jövő évben is lehetőséget kap-e Portugália képviseletére az Eurovíziós Dalfesztiválon.

https://www.youtube.com/watch?v=eIZ48w4epng

(eurovision.tv)

Hány pontot adnál Portugáliának?

bike tracks

About Author

Napi Eurovízió 2020: Portugália
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top