ESC Hungary

Napi Eurovízió 2024

Napi Eurovízió 2024 Grúzia

(c) EBU/GPB/ Kikala Studio

Grúzia kalandos utat járt be az Eurovíziós Dalfesztivál történelmében. 2007-ben debütáltak a versenyen, amikor a 12. helyezést érték el. 2009-ben kizárták őket az orosz rendezésű versenyről daluk politikai tartalmú, utalású szövege miatt, majd két egymást követő évben, 2010-ben és 2011-ben elérték Grúzia eddigi legjobb helyezését a Dalfesztiválon a 9. hellyel a döntőben. Az utóbbi években sokféle dallal próbáltak bekerülni a fináléba, ám ez 2016 óta sajnos nem sikerült.
Idén a kaukázusi állam közmédiája belsőleg választotta ki indulóját az Eurovízióra, aki nem más, mint Nutsa Buzaladze.
Nutsa a grúz fővárosban Tbilisziben született. A grúziai énekesnő igen hosszú utat futott be pályafutásán. Több tehetségkutatóban is feltűnt már, mint például a grúz The Voice, Dancing With the Stars, de például török, orosz műsorokban is versenyzett. Legutóbbi próbálkozása a nagy hírnevű American Idol, ahol a legjobb 12 közé került, és egy produkció erejéig Kylie Minogue duett partnere lehetett, ahol Kylie nagy slágerét, az Can’t Get You Out of My Head című dalát énekelték közösen.
Versenydala a Firefighter egy nagyot éneklős, táncolós banger lett, amit május 9-én a második elődöntőben fog előadni és versenyezni azért, hogy végre Grúziát a döntőbe repítse!
A dal profin összerakott végtermék lett. A zenei alapban felfedezhetünk a modern mellett népi instrumentált is, ami csak színesíti a dalt. A videoklip igazán profi munka. A koreográfia és a kosztümök is hozzák a videoklip minőségét. Ugyan a dalszöveg nem a legkiemelkedőbb idén, de a tavalyi káosz után ez egy igazán jó előrelépés a grúzoktól!
Szerelmes dal, de korántsem olyan, mint a francia. Egy kapcsolat széthullásától a megmentéséig kalauzolja a hallgatóját, amiben a hamvakból emelkednek fel, mint a főnix!

Oltsd el a tüzet, oltsd el a tüzet
Birodalmakat építettünk, csak hogy nézzük, ahogy égnek?
A szívem hangosabban ver
Úgy futok, mint a tigrisek
Nincs félelem a szememben,
Megmentem ezt a szerelmet

Véleményem szerint a grúzok elképesztően jó döntést hoztak azzal, hogy Nutsa-t választották az Eurovíziós Dalfesztiválra! Nutsa Buzaladze szerintem egy igazi szupersztár alkat igen sok tapasztalattal. Elképesztően jól táncol, a produkciói magáért beszélnek, az pedig csak ráadás, hogy a mezőny egyik legjobb női énekese. Grúzia igazán megérdemelné a döntőt a 2016 óta tartó sorozatuk után, bár a fogadóirodáknál korántsem biztos továbbjutásuk a döntőbe. Én úgy gondolom, ha ezt a dalt jól színpadra viszik, akkor az idei év egyik legnagyobb meglepetése lehet!

Sok sikert Grúzia!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top