ESC Hungary

Napi Eurovízió 2024

Napi Eurovízió 2024: Spanyolország

(c) Valero Rioja/RTVE/EBU/

Spanyolországban az elmúlt három évben a Benidorm Fest nevet viselő nemzeti válogatón döntenek képviselőjükről. A 2024-es előválogató versenyén a Nebulossa nevű szintipop duó nyerte el a győzelmet a „Zorra” című dalukkal. A csapatot Mery Bas énekesnő és Mark Dasousa szintetizátoros alkotja. Mery, az énekesnő munkásságát önéletrajzi szövegeket írása jellemzi, hogy feldolgozza azokat az érzéseket, amelyeket a társadalom által ráhúzott címkék és korlátok miatt érez.

A „Zorra” az első helyekre került a spanyol slágerlistákon, és világszerte a második legnépszerűbb sláger lett a streaming platformokon. A Nebulossa azonban nem csak egy friss zenekar; Maria Bas már hosszú ideje a szakmában van, és Mark Dasousa is számos zenészi tapasztalattal rendelkezik. Maria Bas döntése, hogy 50 évesen kezdjen zenei karriert, az emberek számára is inspiráló példa, hiszen arra ösztönzi őket, hogy szabaduljanak meg a társadalmi elvárásoktól és ünnepeljék az identitásukat és szabadságukat.

A Nebulossa egy alicantei duó, 2018-ban alakultak, és főként elektro pop zenét játszanak. Alapításuk után három évvel kiadták első albumukat, a „Poliédrica de Mí”-t, ami tovább növelte népszerűségüket az országban. Habár a duó csak néhány évvel ezelőtt alakult, Mark már 30 évvel ezelőtt elkezdte zenei karrierjét a Píldora X indie rock együttes tagjaként. Az utóbbi években Mark ismert zeneproducer lett, sőt, megalapította saját hangstúdióját, az Atomic Studiot. Egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón, melyet a Benidorm Fest 2024 keretein belül rendeztek, Mark bevallotta, hogy Maria számára az Eurovízión való részvétel egy álom, és elkötelezett amellett, hogy valóra váltsa ezt az álmot.

A spanyol előválogató verseny hete alatt számos esemény zajlott Benidormban, amelyek között szerepeltek a koncertek és a sajtótájékoztatók. A verseny végső döntőjét a Palau Municipal d’Esports l’Illa de Benidorm-ban rendezték, ahol a nyolc döntős utoljára lépett színpadra a lehetőségért, hogy Spanyolországot képviselje az Eurovízióban.

Az eseményen számos előadó lépett fel, köztük olyan hírességek, mint Ruth Lorenzo (Spanyolország 2014), Blanca Paloma (Spanyolország 2023) és Senhit (San Marino 2011, 2021). A döntőt Ruth Lorenzo nyitotta meg saját Eurovíziós dalával. A szavazási rendszerben a zsűri szavazatai 50%-ot, míg a demoszkópikus (társadalmi) és a telefonos szavazatok együttesen szintén 50%-ot tettek ki. A Nebulossa végül megnyerte a versenyt, és így ők képviselik Spanyolországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top