ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Ausztrália

Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Ausztrália másodjára vesz részt az Eurovízión, de most először küld női előadót. 2013-ban nem csak az X-Faktor első helyét nyerte el, hanem az ausztrál közönség szívét is. Figyelemreméltó hangjának köszönhetően karrierje szépen épül.

Mint minden valamire való történet, Dami élete is olyan, mint egy tündérmese: vívódásokkal, a siker iránti elköteleződéssel, és végül a siker által elért boldogsággal teli. Dél-Koreában született, családjával 9 éves korában költöztek Ausztráliába.

Zongorán tanult játszani, angolul többek közt Mariah Carey és a Spice Girls dalain keresztül tanult meg. Látszólag a semmiből lépett elő a reflektorfénybe, amikor megnyerte az X-Faktort, ahol igazi pop előadóvá nőtte ki magát. A műsor után is folytatódott a sikersorozat, első listavezető albuma után (Dami Im) megjelent második lemeze Heartbeats címmel, ami olyan sikeres dalokat tartalmaz, mint a Super Love, Alive és a Gladiator.

Versenydala a Sound of Silence címet viseli, ami magyarra fordítva annyit tesz, A Csend Hangja. A csend hangja, amire a szíve ébred, aminek ütemére szíve ver. Magányos, a szeretett társ nincs vele, így egyedül kell szembenéznie a rohanó világ őrületével, ahol az álmok is fennakadnak. Mindeközben tudja, hogy sokkal erősebb ennél, és ez az egész csak a fejében létezik, de továbbra is szerelmét szólítja, hátha segít rajta.

Kicsit többet vártam az ausztráloktól és Damitől is, de összességében egy nagyon erős dalt hoztak össze, ami leginkább élőben fog jól szólni. Dami nagyon megbízható énekes hangilag, nem hinném, hogy gondot okozna számára hibátlanul előadni ezt a dalt. Egy kicsit építkezhetne jobban a dal, a második felében már nem igazán történik semmi.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top