ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió 2016: Macedónia

Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Idén Macedóniát a nemzet egyik legnagyobb rock- és popsztárja, Kaliopi képviseli. Nem csak a hazájában, de a balkánon is igen népszerű, könnyen felismerhető gazdag hangszínéről és eredeti előadásiról. Több sláger szerzőjeként magad elvárásokat állított fel és mély nyomot hagyott Macedónia és a balkán zenei világában.

Az első sikereket és a népszerűséget még a Jugoszláviában Romeo Grillel alapított alapított Kaliopi együttessel érte el. 1999-ben kezdte el szólókarrierjét, azóta számos sláger fűződik nevéhez, több díjat és elismerést tudhat magának.

Az MKRTV felérésére 2012-ben képviselte Macedóniát az Eurovízión Crno i belo című dalával, amivel több év után a döntőbe jutatta országát. Rome Grillel való közös munkája 2012 után folytatódott, Melem címmel megjelent egy új albuma, amiről három dalt ki is adtak 2013-ban.

Hogy ki is pontosan Dona, az nem derül ki a dalszövegből. Annyi biztos, hogy ő az, aki erőt és fényt ad, aki mindig árnyéként követ minket és velünk van. Neki köszönhetünk mindent, miatta tudjuk, hogy hová tartozunk, hol ér minket a boldogság.

Számomra ez egy végtelenül unalmas és ódivatú dal. Nem ezen a vonalon kéne a macedónoknak próbálkozni, voltak nagyon jó dalaik a versenyen.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top