ESC Hungary

Napi Eurovízió 2016

Napi Eurovízió: Örményország

Örményország: Iveta Mukuchyan (c) Armen Aghayan

Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Iveta Mukuchyan volt az első előadók közül az egyik, akit kiválasztottak a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválra. Miután kijelölték Örményország képviseletére meghirdették a dalpályázatot, majd a beérkezett pályaművek közül a LoveWave bizonyult a legjobbnak.

Iveta énekes, dalszerző, színésznő és modell. 1986-ban született, öt éves volt, amikor családjával Németországba költöztek, ahol nyelvésznek tanult.

20 évvel később Iveta visszatért Örményországba, hogy zenét tanuljon. Jazz éneket tanult a konzervatóriumban, itt fedezte fel, hogy a zene minden szenvedélye.

2010-ben részt vett az Idol tehetségkutató örmény változatában, ahol hatalmas népszerűségnek örvendett, és több ezer rajongója lett. Még ebben az évben elnyerte az év felfedezettjének járó díjat.

2012-ben részt vett a német The Voice-ban, ahol Loreen Euphoriáját adta elő. Most, négy évvel később Loreen nyomdokaiba lépve ott fog állni az Eurovíziós Dalverseny színpadán.

A LoveWave egy olyan szerelemről szól, ami megváltoztatott mindent. Már nem az vagyok, aki régen voltam, életre keltem a térből és időből kilépve. A világ is elcsendesedett, amikor elért, mintha csak vihar előtti csend lenne. Az életemet felrázta, mintha csak földrengés volna, felébredtem, és elhiszem, hogy nincs előttem akadály.

Amikor bemutatták a dalt nagyon vegyes fogadtatása volt, nekem egyértelműen az egyik kedvencem lett. Tetszik, hogy a szerkezete formabontó, az instrumentális rész kifejezetten a kedvencem a dalban. Sok sikert kívánok neki!

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top