ESC Hungary

Junior 2016

Napi Junior Eurovízió 2016: Fehéroroszország

Fehéroroszországban a Junior Eurovíziós Dalfesztivál óriási népszerűségnek örvend. A verseny egyike a lakosok legnézettebb TV műsorainak, ami nem is csoda, hiszen ez a kelet-európai ország szinte minden évben nagyon jó helyezést ér el a megmérettetésen. A verseny 2003-as indulása óta eddig minden évben küldtek dalt a fesztiválra, kétszer pedig haza is vihették a győztesnek járó trófeát. Idei versenyzőjük a 13 éves Alexander Minyonok, aki egy nagyon izgalmas nemzeti döntőn szerezte meg a győzelmet. Alexander, becenevén Sasha 8 éves kora óta énekel, ezen kívül a Sensation nevű tánccsoport tagja. Kis túlzással, de mondhatjuk azt, hogy a híres fehérorosz Slavic Bazaar nevű fesztivál színfalai mögött nőtt fel, ahol édesanyja dolgozott, így híresebbnél híresebb emberekkel volt körülvéve, beleértve különböző Eurovíziós sztárokat is. Fiatal kora ellenére nagyon sok mindennel foglalkozik. Az éneklésen és a táncon kívül TV műsorokban szerepel, filmekben játszik és zenei versenyeken vesz részt. Nagy álma, hogy egyszer Bruno Mars és Justin Timberlake oldalán énekelhessen. Óriási Justin Bieber rajongó és reméli, hogy egyszer felléphet a Madison Square Gardenben. Úgy gondolja, hogy egy igazi énekesnek nem csak profin kell tudnia énekelni, de karizmatikusnak és kedvesnek is kell lennie, olyannak, aki képes pozitív energiát sugározni a közönség felé. Szabadidejében szeret gördeszkázni, korcsolyázni, focizni, biciklizni, táncolni. Szereti a természetet és a filmeket. Az iskolában a testnevelés és az irodalom a kedvence.

Dalának címe: Muzyka moih pobed (Győzelmeim zenéje). Zeneszerző: Kirill Ermakov, dalszövegíró: Roman Kolodko, de a dalírásban Alexander is részt vett. A versenyen a Sensation tánccsoport 4 tagjával fog fellépni, azokkal, akikkel a nemzeti döntőn is szerepelt. A dal tulajdonképpen önmagáról szól, az életéről, a zenéről. Érdekesség, hogy külön az ő kérésére szerepel a címben a zene szó. A dalban arról énekel, hogy különféle zenei stílusokat variál, új dolgokat próbál ki, hogy megtalálja önmagát.

„Minden hang üt, minden zaj üt, a zene betölti az utcákat. Ez az utam, ez az amit játszok, amit napról-napra hangosan felolvasok. A hangok világában el akarom hagyni ami az enyém, semmi sem állít meg ebben. Mindegy, hogy funk, rock, punk, reggae, hip-hop, rap, jazz, soul, country, pop. Hogy döntsem el mit játsszak? De tudom a választ: a zene az egyetlen utam. Magasra jutni, repülni tanulni, a zene zászlaját az égig fogom emelni.”

Alexandernek egy álma vált valóra azzal, hogy szerepelhet az Eurovízión és egy nap szeretne majd a felnőtt versenyen is részt venni. A legfontosabb számára, hogy előadásával örömöt okozzon a közönségnek és hogy új barátokat szerezzen. A dalfesztivált nagyon jó lehetőségnek tartja a tapasztalatszerzésre és a tehetsége megmutatására. Reméli, hogy egy jó helyezés elérésével növelheti Fehéroroszország sikereinek számát! Sok szerencsét!

Forrás: junioreurovision.tv

Hogy tetszk az idei Junior dal Fehéroroszországból?

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top