ESC Hungary

Junior 2017

Napi Junior Eurovízió 2017: Albánia

Lassan elkezdődik a 2017-es Junior Eurovíziós Dalfesztivál Grúzia fővárosában, Tbilisziben. A tavalyi verseny győztese, a grúz Mariam Mamadashvili volt a Mzeo című dallal. A verseny megrendezésére pályázni kellett, és szerencsés véletlen volt, hogy épp a tavalyi győztes országában rendezik az idei Junior Eurovíziót. Jövőre 2010 után ismét Fehéroroszország lesz a házigazdája a versenynek. 16 nappal a 2017-es Junior Eurovízió döntője előtt ismerjük meg a 16 versenyzőt! Napi Junior Eurovízió sorozatunkban minden nap bemutatunk egy-egy dalt, és a sorozat végének másnapján kezdődhet a show! Magyarország nem vesz részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon, viszont jó hír, hogy a magyar nézők is részt vehetnek a versenyt megelőző péntektől az előszavazáson, és a vasárnapi döntő alatti 15 percen is online. Nem számít, melyik országból szavazol, akár résztvevő ország, akár nem, számítani fog a szavazatod!

Albánia eddig 3 alkalommal vett részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. 2012-ben utolsó helyen végzett versenyzőjük, azonban 2015-ben visszatérve feljöttek az 5. helyre, 2016-ban pedig újra hátrébb csúsztak (13. hely). Idén Ana Kodra fog fellépni az albán zászló színei alatt, dalának címe Mos ma prekni pëmen (magyarul: Ne érintsd meg a fámat).

A fiatal Ana számára nem ismeretlenek a különböző zenei versenyek. 8 évesen részt vett a Tu Si Che Vales televíziós műsorban és itt egészen a döntőig jutott, ezzel megalapozva rajongói bázisát. Mindössze 9 éves volt, amikor újra részt vett egy zenei műsorban (Little Genius), amelyet meg is nyert, sőt, a shkodrai Nemzeti Gyermek Fesztiválon a 2. helyen végzett. Korábban képviselte már hazáját, Albániát nemzetközi versenyen: például a Macedóniában rendezett nemzetközi fesztiválon, a Tra La La-n.
Röviden a szerzőkről:
A dal zeneszerzője Kristi Popa, albán énekes-dalszerző már többször vett részt az albán nemzeti válogatón, a Festivali i Këngës-en, 2008-ban pedig a Star Academy albán változatának egyik zsűritagja volt.
A szövegíró: Jorgo Papingji albán dalszerző, szerző és költő. Ő is többszörösen érintett a felnőtt Eurovíziós Dalverseny kapcsán, hiszen több évben is írt dalt az albán nemzeti válogatóra (1974, 1990, 2009, 2012, 2013). Érdemes kiemelni, hogy a 2013-ban íródott, Hersi Matmuja által előadott albán eurovíziós dal (One night’s anger) szerzője is Jorgo – ez az első és eddig egyetlen Eurovíziós dala.

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top