ESC Hungary

Junior 2017

Napi Junior Eurovízió 2017: Albánia

Lassan elkezdődik a 2017-es Junior Eurovíziós Dalfesztivál Grúzia fővárosában, Tbilisziben. A tavalyi verseny győztese, a grúz Mariam Mamadashvili volt a Mzeo című dallal. A verseny megrendezésére pályázni kellett, és szerencsés véletlen volt, hogy épp a tavalyi győztes országában rendezik az idei Junior Eurovíziót. Jövőre 2010 után ismét Fehéroroszország lesz a házigazdája a versenynek. 16 nappal a 2017-es Junior Eurovízió döntője előtt ismerjük meg a 16 versenyzőt! Napi Junior Eurovízió sorozatunkban minden nap bemutatunk egy-egy dalt, és a sorozat végének másnapján kezdődhet a show! Magyarország nem vesz részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon, viszont jó hír, hogy a magyar nézők is részt vehetnek a versenyt megelőző péntektől az előszavazáson, és a vasárnapi döntő alatti 15 percen is online. Nem számít, melyik országból szavazol, akár résztvevő ország, akár nem, számítani fog a szavazatod!

Albánia eddig 3 alkalommal vett részt a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. 2012-ben utolsó helyen végzett versenyzőjük, azonban 2015-ben visszatérve feljöttek az 5. helyre, 2016-ban pedig újra hátrébb csúsztak (13. hely). Idén Ana Kodra fog fellépni az albán zászló színei alatt, dalának címe Mos ma prekni pëmen (magyarul: Ne érintsd meg a fámat).

A fiatal Ana számára nem ismeretlenek a különböző zenei versenyek. 8 évesen részt vett a Tu Si Che Vales televíziós műsorban és itt egészen a döntőig jutott, ezzel megalapozva rajongói bázisát. Mindössze 9 éves volt, amikor újra részt vett egy zenei műsorban (Little Genius), amelyet meg is nyert, sőt, a shkodrai Nemzeti Gyermek Fesztiválon a 2. helyen végzett. Korábban képviselte már hazáját, Albániát nemzetközi versenyen: például a Macedóniában rendezett nemzetközi fesztiválon, a Tra La La-n.
Röviden a szerzőkről:
A dal zeneszerzője Kristi Popa, albán énekes-dalszerző már többször vett részt az albán nemzeti válogatón, a Festivali i Këngës-en, 2008-ban pedig a Star Academy albán változatának egyik zsűritagja volt.
A szövegíró: Jorgo Papingji albán dalszerző, szerző és költő. Ő is többszörösen érintett a felnőtt Eurovíziós Dalverseny kapcsán, hiszen több évben is írt dalt az albán nemzeti válogatóra (1974, 1990, 2009, 2012, 2013). Érdemes kiemelni, hogy a 2013-ban íródott, Hersi Matmuja által előadott albán eurovíziós dal (One night’s anger) szerzője is Jorgo – ez az első és eddig egyetlen Eurovíziós dala.

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top