ESC Hungary

Junior 2017

Junior Eurovízió 2017: Grúzia rendezi a fesztivált novemberben

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) és a Grúz Közműsor Szolgáltató (GPB) közös nyilatkozatában megerősítette a mai napon, hogy Grúzia rendezi a 15. Junior Eurovíziós Dalfesztivált idén novemberben.

A 10 éves grúz Mariam Mamadashvili győzött a tavalyi, Valettában megrendezett Junior Eurovízión. A Mzeo című dalávlal 239 pontot gyűjtött össze. Ilyenkor mindig a győztes országnak ajánlja fel az EBU a következő verseny megrendezésének lehetőségét (ez nem automatikus jog, mint a felnőtt versenyen), a grúz fél pedig élt a lehetőséggel.

Grúzia 2003-as debütálása óta abszolút rekorder: háromszor nyerte meg a Junior Eurovíziót, de most először rendezhetik meg az egész versenyt.

Jon Ola Sand, az Eurovízió igazgatója elmondta: „Mivel Grúzia nyerte meg a legtöbbször a Junior Eurovíziót, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy végre el tudjuk hozni Európa kedvenc, fiataloknak szóló showműsorát egy olyan országba, ahol már eddig is nagy figyelemmel követték a versenyt. A tavalyi versengés megmutatta, hogy a Junior Eurovízió felbecsülhetetlen értékű platform a közmédiák számára, ahol támogathatják a fiatal tehetségeket, illetve teljes magabiztossággal kijelenthetjük, hogy a GPB egy újabb remek show-t fog létrehozni idén novemberben.”

Forrás: EBU sajtóközlemény

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top