ESC Hungary

Junior 2017

Junior Eurovízió 2017: Grúzia rendezi a fesztivált novemberben

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) és a Grúz Közműsor Szolgáltató (GPB) közös nyilatkozatában megerősítette a mai napon, hogy Grúzia rendezi a 15. Junior Eurovíziós Dalfesztivált idén novemberben.

A 10 éves grúz Mariam Mamadashvili győzött a tavalyi, Valettában megrendezett Junior Eurovízión. A Mzeo című dalávlal 239 pontot gyűjtött össze. Ilyenkor mindig a győztes országnak ajánlja fel az EBU a következő verseny megrendezésének lehetőségét (ez nem automatikus jog, mint a felnőtt versenyen), a grúz fél pedig élt a lehetőséggel.

Grúzia 2003-as debütálása óta abszolút rekorder: háromszor nyerte meg a Junior Eurovíziót, de most először rendezhetik meg az egész versenyt.

Jon Ola Sand, az Eurovízió igazgatója elmondta: „Mivel Grúzia nyerte meg a legtöbbször a Junior Eurovíziót, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy végre el tudjuk hozni Európa kedvenc, fiataloknak szóló showműsorát egy olyan országba, ahol már eddig is nagy figyelemmel követték a versenyt. A tavalyi versengés megmutatta, hogy a Junior Eurovízió felbecsülhetetlen értékű platform a közmédiák számára, ahol támogathatják a fiatal tehetségeket, illetve teljes magabiztossággal kijelenthetjük, hogy a GPB egy újabb remek show-t fog létrehozni idén novemberben.”

Forrás: EBU sajtóközlemény

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top