ESC Hungary

Junior 2017

Napi Junior Eurovízió 2017: Írország

Írország 2015-ben indult először Junior Eurovízión, a bulgáriai Szófiában. A versenyre az ír ajkú TG4 műsorszolgáltató nevez versenyzőt. 2015-ben Aimee Banks a “Réalta na mara” című dallal 12. helyezést ért el, tavaly pedig Zena Donelly a “Bríce ar Bhríce” című dallal a 10. helyet szerezte meg. Éppen tegnap választották ki a 2017-es Junior Eurovíziós Dalfesztivál ír versenyzőjét. Muireann McDonnell a Suile Glasa, vagyis a Zöld szemek című dalt fogja előadni. A 11 éves Muireann McDonnell Dublin közelében, a tengerpari Skerries-ben él a szüleivel, három testvérével és Agnes nevű kutyájával. Zeneelméletet tanult, énekel, zongorázik és gitározni is tud. Dalokat is szerez, melyeket híres ír művészekkel szokott előadni. Szabadidejében szeret ír focit játszni, a testvéreivel a Skerries Harps futballegyesület tagja.

Muireann büszke arra, hogy országát képviselheti a Junior Eurovízión, és hiszi, hogy nagyon különleges dalt visz m,agával Tbiliszibe. Nagyon várja már hogy barátságot köthessen a sok országból érkező versenyzőkkel, és szívesen vendégül látná majd őket hazájában. „Kis ország vagyunk, de nagyon sokat tudunk nyújtani. Szeretem a zene világát. Nagyon eredeti a zenénk és ez nagyon fontos nekem”, mondja. „A Junior Eurovízió nagyszerű lehetőség és tapasztalatszerzés. Igaz hogy ez egy verseny, de szerintem mi már annqak is örülünk, hogy részesei lehetünk az Eurovízió családjának. Mindannyian lehetőséget kaptunk arra hogy megmutathassuk mindenkinek országaink nagyszerű zenéjét.”

 

 

https://youtu.be/PZbrWN82hWs

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top