ESC Hungary

ESC 2020

Németország: Ben Dolic – Violent Thing

Több mint kilenc hónapja kezdődtek el a német ARD csatornánál a 2020-as Eurovízió munkálatai. A zsűrizésre egy százfős rajongói és egy 20 fős szakmai csapatot állítottak össze. A rajongók korábban, a tavalyi verseny fináléja előtt jelentkezhettek a feladatra. Csak azok a rajongók válhattak zsűritagokká, akik a 2019-es dalfesztivál végeredményét a legtöbb egyezéssel, a legpontosabban tudták megtippelni. Ezzel párhuzamosan kiválasztottak 20 zsűritagot is, akik különböző országok nemzeti zsűrijében pontozták a versenydalokat. Az ő kiválasztásukkor is fontos kritérium volt a lehető legnagyobb egyezés a végső eredménnyel.

Összesen 607 pályázó jelentkezését kellett elbírálni. Az Eurovízióra szánt dalok száma 568 volt. Heteken keresztül szűkítették a mezőnyt, míg végül megtalálták a tökéletes dal-előadó kombinációt.
Választásuk Benjamin Dolicra esett, aki Violent Thing című dalával képviseli Németországot májusban.

Ben 1997. május 4-én született Szlovénia fővárosában. Pályafutása egészen korán kezdődött. 12 évesen már a „Csillag születik” szlovén verziójában szerepelt, ahol az elődöntőig jutott. 2016-ban a „D Base” nevezetű banda tagjaként a szlovén nemzeti válogató (EMA) egyik résztvevője volt.
18 éves korában családjával Svájcba költözött, ahol németül tanult és karrierje építésén dolgozott. Az első igazi zenei áttörést 2018-ban érte el, amikor jelentkezett a “The Voice of Germany” adásába. Egészen a fináléig menetelt, ahol a döntőben a második helyen zárta a megmérettetést. Azóta voltak fellépései Ausztriában és Németországban is egyaránt.

A „Violent Thing” című dalt Boris Milanov és csapata szerezte, akiknek több munkája is szerepelt már Eurovízión. Nekik köszönhetjük a 2017-es „Beautiful Mess” című dalt, ami Kristian Kostov előadásában a második helyet szerezte meg Kijevben. Vagy ott van 2018-ból Cesár Sampson „Nobody But You” című dala, ami harmadik lett, de 2016-ban Poli Genova “If Love Was a Crime” dala (negyedik hely) is az ő munkájuk eredménye.

Németország az automatikusan döntős országok közé tartozik, így Ben május 16-án szerepel majd.
Sok sikert!

 

(eurovision.de)

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: