ESC Hungary

Eurovízió 2020

Németország: már december óta megvan, hogy ki képviseli a németeket!

A német NDR végre felfedett néhány dolgot az idei Eurovíziós szerepléssükkel kapcsolatban, ezzel megtörve a csendet.

Thomas Schreiber, az NDR szórakoztatásért felelős osztályának vezetője megerősítette, hogy a döntés a német produkcióval kapcsolatban már 2019. december 12-én megszületett. A választásra 2 zsűrit kértek fel. Az egyik tagjai zenei szakértők, akik már szavaztak korábban Eurovíziós Dalfesztiválon is. Másikukat, az ún. Eurovíziós-zsűrit, 100 kiválasztott rajongó alkotta, akik a televotingon szavazókat arányaikban és ízlésükben jól lefedik, hűen reprezentálják.

Mindezt Barbara Schöneberger egy vicces videón el is dalolja…

Mi az oka, hogy idén belső kiválasztás mellett döntöttek végül?

Egy interjúban Thomas elmondta, hogy leginkább a tavalyi nézettségi ráták hatására született ez a döntős, mindössze 9,4-%-os nézettséget értek el, ami nagyon alacsonynak mondható.

Továbbá arra jutottak, hogy azok az emberek akik a nemzeti válogatón szavaznak nem azok, akik végül az Eurovízión fognak. Ezt az egészet még inkább árnyalja, hogy az idősebb korosztály tagjai követték inkább a válogatót és a fiatalabbak a nemzetközi nagy megmérettetést, az Eurovíziót májusban.

Thomas hozzátette, hogy az a plusz idő, amit azzal nyertek, hogy nincs rajtuk nyomás a válogató megszervezése miatt, arra használták és használják fel, hogy jobban, alaposabban szervezhessenek és hogy nemzetközileg elismert koreográfust kérhetnek fel, hogy a lehető legjobb színpadkép állhasson elő májusra.

Két új arc a német delegációban

Az NDR a német delegáció vezetőjének Alexandra Wolfslastot jelölte ki. Alexandra korábban az NDR 2 csapatát erősítette, de mostantól kezdve ő felel a delegációval kapcsolatos szervezési feladatokért és ő lett az elsődleges kapcsolattartó a csatorna és az EBU között. Másrészt Christian Blenker az új, sajtómegjelenésekkel kapcsolatos vezető.

Forrás: infenetwork.net

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top