ESC Hungary

ESC 2020

Spanyolország: Blas Cantó – Universo

Az előző években Spanyolország az „Operación Triunfo“ nevű tehetségkutató műsort alkalmazta az Eurovíziós képviselőjük kiválasztására. Mivel az elvárt sikert nem hozta meg ez a formátum, idén újra a belső választás mellett döntött az RTVE csatornája.

A választás a 27 éves Blas Cantóra esett. Az énekes neve nem ismeretlen az országban. 2004-ben nevezett a Junior Eurovízión, de győznie nem sikerült. Később az Auryn nevezetű fiúbanda tagjaként tevékenykedett, amivel számos sikert könyvelhettek el. Miután a fiúbanda körül csend lett, Blas részt vett a nagysikerű „Tu cara me suena“ (Sztárban sztár) műsorában, és a saját szériáját meg is nyerte. 2018-ban jelent meg legutolsó lemeze, amely Spanyolországban a slágerlisták éléig meg sem állt. Az énekes legnézetteb videója is erről a lemezről származik. Jelenleg több, mint 67 millió megtekintésnél jár az „Él no soy yo” című dal.

Ma pedig bemutatták 2020-as versenydalát az Universot. A dal szerzői között maga az énekes mellett Bright Sparks és Mikolaj Trybulec nevét is olvashatjuk. Utóbb említett szerzőpáros a tavalyi Cseh dalnál (Friend of a friend) is közreműködött.

Spanyolország az öt automatikusan döntős ország egyike, így Blas Cantó május 16-án lép színpadra a döntő adásában.

Sok Sikert!

(esc-kompakt.de)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top