ESC Hungary

ESC 2020

Spanyolország: Blas Cantó – Universo

Az előző években Spanyolország az „Operación Triunfo“ nevű tehetségkutató műsort alkalmazta az Eurovíziós képviselőjük kiválasztására. Mivel az elvárt sikert nem hozta meg ez a formátum, idén újra a belső választás mellett döntött az RTVE csatornája.

A választás a 27 éves Blas Cantóra esett. Az énekes neve nem ismeretlen az országban. 2004-ben nevezett a Junior Eurovízión, de győznie nem sikerült. Később az Auryn nevezetű fiúbanda tagjaként tevékenykedett, amivel számos sikert könyvelhettek el. Miután a fiúbanda körül csend lett, Blas részt vett a nagysikerű „Tu cara me suena“ (Sztárban sztár) műsorában, és a saját szériáját meg is nyerte. 2018-ban jelent meg legutolsó lemeze, amely Spanyolországban a slágerlisták éléig meg sem állt. Az énekes legnézetteb videója is erről a lemezről származik. Jelenleg több, mint 67 millió megtekintésnél jár az “Él no soy yo” című dal.

Ma pedig bemutatták 2020-as versenydalát az Universot. A dal szerzői között maga az énekes mellett Bright Sparks és Mikolaj Trybulec nevét is olvashatjuk. Utóbb említett szerzőpáros a tavalyi Cseh dalnál (Friend of a friend) is közreműködött.

Spanyolország az öt automatikusan döntős ország egyike, így Blas Cantó május 16-án lép színpadra a döntő adásában.

Sok Sikert!

(esc-kompakt.de)

Comments
To Top
%d bloggers like this: