ESC Hungary

ESC 2020

Spanyolország: Blas Cantó – Universo

Az előző években Spanyolország az „Operación Triunfo“ nevű tehetségkutató műsort alkalmazta az Eurovíziós képviselőjük kiválasztására. Mivel az elvárt sikert nem hozta meg ez a formátum, idén újra a belső választás mellett döntött az RTVE csatornája.

A választás a 27 éves Blas Cantóra esett. Az énekes neve nem ismeretlen az országban. 2004-ben nevezett a Junior Eurovízión, de győznie nem sikerült. Később az Auryn nevezetű fiúbanda tagjaként tevékenykedett, amivel számos sikert könyvelhettek el. Miután a fiúbanda körül csend lett, Blas részt vett a nagysikerű „Tu cara me suena“ (Sztárban sztár) műsorában, és a saját szériáját meg is nyerte. 2018-ban jelent meg legutolsó lemeze, amely Spanyolországban a slágerlisták éléig meg sem állt. Az énekes legnézetteb videója is erről a lemezről származik. Jelenleg több, mint 67 millió megtekintésnél jár az „Él no soy yo” című dal.

Ma pedig bemutatták 2020-as versenydalát az Universot. A dal szerzői között maga az énekes mellett Bright Sparks és Mikolaj Trybulec nevét is olvashatjuk. Utóbb említett szerzőpáros a tavalyi Cseh dalnál (Friend of a friend) is közreműködött.

Spanyolország az öt automatikusan döntős ország egyike, így Blas Cantó május 16-án lép színpadra a döntő adásában.

Sok Sikert!

(esc-kompakt.de)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top