ESC Hungary

ESC 2020

Svájc: Gjon’s Tears – Répondez-moi

Svájc pontosan tíz év elteltével a 21 éves Gjon’s Tears előadásában idén újra francia nyelvű dalt küld az Eurovízióra. Dalának címe Répondez-moi (Válaszolj).

A dal témája fontos és személyes az énekes számára, ugyanakkor univerzális és mindenkit megszólít.

„Mindenki felteszi magában a kérdést, miért vagyunk pont itt, honnan jövünk, hová tartunk. Különösen migrációs hátterű embereknél alapvetőek ezek a kérdések. A szüleim Albániából és Koszovóból származnak. Akkor is, ha én már Svájcban nőttem fel és itt van az én hazám, ezek olyan témák, amiken nagyon sokat gondolkodom.”

Az énekes mellett Xavier Michel, Alizé Oswald és Jeroen Swinnen működtek közre a dalszerzésben, szövegírásban.

Gjon ismertségre akkor tett szert, mikor 12 éves korában a nagyapja benevezte a „Csillag születik” albán verziójába, ahol harmadik helyen zárt. Egy évvel később a műsor svájci verziójában az elődöntőkig jutott. 2019-ben a francia „The Voice” adásában szintén az elődöntők adásáig ért el.

Svájc a tavalyi sikerén felbuzdulva idén is belső választással nevezte meg indulóját. A pályázati felhívásra két hét alatt 515 dal érkezett be. Egy rajongókból és tv nézőkből előre kiválasztott 100 tagú,- és egy 20 tagú nemzetközi zsűri (melynek tagja volt Zsédenyi Adrienn is) értékelte a beküldött dalokat.

Svájc versenyzője a második elődöntő második felében énekel a döntőbe jutásért. Gratulálunk!

 

https://www.youtube.com/watch?v=O9GAfFHZE-E

 

(srf.ch)

About Author

Svájc: Gjon’s Tears – Répondez-moi
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top