ESC Hungary

ESC 2020

Szlovénia: Ana Soklič – Voda

Megtartotta nemzeti döntőjét Szlovénia is. Tizenkét előadó közül két körben választották ki a győztest. Az első körben a zsűri megnevezte az általuk két legjobbnak ítélt előadót, második körben pedig a közönség választhatott a két énekes közül.

Alig 10.000 szavazat érkezett be összesen. Az első helyezett Ana Soklič lett, a szavazatok 54%-át elérve. Őt 5.035-en szerették volna nyertesnek. A második helyezett Lina Kuduzović-re csupán 4.369-szer voksoltak, ezzel a szavazatok 46%-át gyűjtötte be.

Ana az X – Faktor szlovén verziójának első évadában tett szert országos ismeretségre, ahol az ötödik helyet megszerezve, két héttel a döntő előtt esett ki.

Szlovénia május  12-én szerepel az első elődöntő első felében. Sok Sikert!

Érdemes pár mondatban említést tenni a műsorvezetőről is. Klemen Slakonja (színész, komikus, műsorvezető, zenész) 2011-ben vezette először Szlovénia dalválasztóját, az EMA-t és szinte minden évben alkotott valami emlékezeteset.

Idén sem volt ez másképp. Egy teljesen átlagos dalválasztó műsornak indult, ahol hangolódásképpen a műsorvezető előadja az előző évi Eurovízió nyertes produkcióját. Így tett Klemen is, lemásolta egy az egyben Duncan Laurence tavalyi produkcióját. De a dal tetőpontjánál megfagyott a stúdióban és a valószínűleg a tv készülékek előtt is a levegő. A fényes gömb, ami leereszkedik a zongora felé leszakadt, összetörte a zongorát és megsebesítette az énekest. Aggodalomra azonban semmi ok, rövid idő múlva kiderült, hogy mindez megtervezett show elem volt.
Az erről készült videót IDE kattintva nézheted meg, az elsőre ijesztő pillanathoz tekerj 2 perc 10 másodperchez.

(eurovision.tv , eschungary.hu , 4d.rtvslo.si , esc-kompakt.de)

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top