ESC Hungary

Eurovízió 2016

Szlovénia: Megvannak az EMA 2016 résztvevői!

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: escbubble.com, esctoday.com

A mai napon tartott sajtókonferencián az RTV Slovenija, azaz a szlovén köztévé igazgatója felfedte a 2016-os év egyik fő rendezvényének részleteit.

A szórakoztató műsorokért felelős igazgató többek között elmondta, hogy több szórakoztató műsort is a képernyőn tartanak, beleértve az EMA-t is, azaz a szlovén nemzeti válogatót, melynek győztese elnyeri a jogot az ország képviseletére az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az idei döntő február 27-én kerül majd megrendezésre. A dal kiválasztása két körös lesz: első körben a zsűri kiválasztja a 2 legjobb dalt, melyek a szuperdöntőbe jutnak, itt azonban már csak a nézői voksok döntik el, hogy melyik előadó utazik dalával Stockholmba.

A zsűriben Alenka Godec, Gaber Radojevic, Jernej Vene és Aleksander Radic volt, ők válogatták ki a beérkezett dalok közül a 10 legígéretesebbet.

 

A 10 kiválasztott előadó: 

Anja Baš
Anja Kotar
D Base
Manuella
Nuša Derenda
Raiven
Regina
San Di Ego
Sebastian Lukovnjak
Žan Serčič

Nuša Derenda és Regina nevei ismerősen csenghetnek a rajongók számára. Nuša 2001-ben képviselte Szlovéniát, Energy (Energia) című dalával a hetedik helyen végzett Dániában. Regina ettől korábban, 1996-ban vett részt a Dalfesztiválon, a Dan najlepših sanj-al (A legszebb álom napja), ő a 21. helyen végzett.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top