ESC Hungary

Eurovízió 2016

Szlovénia: Megvannak az EMA 2016 résztvevői!

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: escbubble.com, esctoday.com

A mai napon tartott sajtókonferencián az RTV Slovenija, azaz a szlovén köztévé igazgatója felfedte a 2016-os év egyik fő rendezvényének részleteit.

A szórakoztató műsorokért felelős igazgató többek között elmondta, hogy több szórakoztató műsort is a képernyőn tartanak, beleértve az EMA-t is, azaz a szlovén nemzeti válogatót, melynek győztese elnyeri a jogot az ország képviseletére az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az idei döntő február 27-én kerül majd megrendezésre. A dal kiválasztása két körös lesz: első körben a zsűri kiválasztja a 2 legjobb dalt, melyek a szuperdöntőbe jutnak, itt azonban már csak a nézői voksok döntik el, hogy melyik előadó utazik dalával Stockholmba.

A zsűriben Alenka Godec, Gaber Radojevic, Jernej Vene és Aleksander Radic volt, ők válogatták ki a beérkezett dalok közül a 10 legígéretesebbet.

 

A 10 kiválasztott előadó: 

Anja Baš
Anja Kotar
D Base
Manuella
Nuša Derenda
Raiven
Regina
San Di Ego
Sebastian Lukovnjak
Žan Serčič

Nuša Derenda és Regina nevei ismerősen csenghetnek a rajongók számára. Nuša 2001-ben képviselte Szlovéniát, Energy (Energia) című dalával a hetedik helyen végzett Dániában. Regina ettől korábban, 1996-ban vett részt a Dalfesztiválon, a Dan najlepših sanj-al (A legszebb álom napja), ő a 21. helyen végzett.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top