ESC Hungary

Rajongunk

Találjuk meg közösen az utóbbi tíz év legjobb Eurovíziós dalát!

Kiemelt kép forrása: Hungary Today

2011 nyarán egy fórumtársunk kezdeményezésére nagyszabású szavazás keretein belül választottuk ki, hogy a 2002-2011 közötti évadokból melyik az az Eurovíziós dal, amelyik a leginkább rászolgált a „legjobb” jelzőre. Azóta eltelt újabb tíz év, ezért elérkezettnek láttam az időt, hogy felelevenítsük ezt a különleges, nagy időtávot átfogó szavazást. Arra invitálom a fórum olvasóit, illetve mindenkit, akihez eljut ez a felhívás, hogy amennyiben kedvet érez hozzá, vegyen részt a szavazásban, hogy minél több szavazat alapján alakuljon ki az eredmény!

A 2012 és 2021 közötti időszakban 46 ország küldött illetve választott ki legalább egy alkalommal dalt az Eurovíziós Dalversenyre, összesen 410 dal közül kell meghatároznunk, hogy melyiket tartjuk a legjobbnak. A szavazáson részt vesznek azok a dalok is, melyeket kiválasztottak a versenyre, de végül különböző okokból nem mérethettek meg az ESC-en, így a koronavírus világjárvány miatt elmaradt 2020-as  versenyre kiválasztott összes dal mellett további négy (Románia 2016, Oroszország 2017, Ukrajna 2019, Fehéroroszország 2021) kizárt illetve visszaléptetett dal is.

A szavazás két körös lesz, az első körben azt határozzuk meg, hogy országonként melyik a „legjobb” dal, míg a második, döntő körben a 46 ország korábban kiválasztott győztesei közül szavazzuk meg a végső győztest, a mindentvivő slágert. Két ország (Szlovákia és Törökország) az adott időszakban csak egy-egy dallal képviseltette magát az ESC-en, így értelemszerűen ezek a dalok automatikusan a döntőbe jutnak, nem lehet rájuk szavazni az első körben, mert nincs értelme.
A szavazáshoz készült egy szavazólap melyen országonként sorrendbe állíthatjuk a dalokat. Fontos, hogy a táblázat jobb felső sarkában lévő, alapértelmezetten aktív cellába minden szavazó írja be a saját valódi vagy fórumos nicknevét! A táblázatban az országnévre kattintva/koppintva egy YouTube lejátszási listához jutunk, ahol az adott ország összes versenydala meghallgatható időrendben a tíz éves időszakból, ez segíthet felállítani a sorrendet, főleg azoknál a szavazóknál akik esetleg nem ismerik valamelyik évad mezőnyét. Az adott ország tíz éves időszakban általunk legjobbnak ítélt dalának cellájába írjunk 1-es számot, a másodikhoz 2-est és így tovább 10-ig, vagy ha kevesebb dal indult az országból akkor a lehetséges maximumig. A piros színű cellák jelölik azt, hogy az adott évben az ország nem indított versenydalt az ESC-en, ezekbe a cellákba ne írj semmit! Minden ország sora után van egy ellenőrző mező, ha jól töltötted ki az adott sort, akkor a „Helyes kitöltés”, ha hibásan vagy hiányosan, akkor pedig a „Hibás kitöltés”  szöveg látszik. A táblázat alján pedig egy összesítő ellenőrző cella van, ha mindent jól töltöttél ki, akkor a „Minden rendben” szöveg olvasható, ha valahol hiba van a kitöltésben akkor pedig a „Hibás kitöltés, ellenőrizd újra!” szöveg látható. 

Miután helyesen kitöltötted a szavazólapot, mentsd el a neveddel/nickneveddel kiegészített fájlnéven és küldd el a szavazz@eschungary.hu e-mail címre 2021. november 01. 23:59:59-ig. Azért ilyen hosszú az első kör szavazási ideje, mert rengeteg dalról van szó, és ha mindegyiket meg akarjuk hallgatni, az bizony sok időt igénybe vesz, így viszont elég napi egy-két ország mezőnyét meghallgatni és dönteni. Az első kör lezárása után nem sokkal közzéteszem majd az eredmények által kialakult döntős mezőny szavazólapját és elindul a második szavazási kör, melyben a 46 ország legjobb dalai mérkőznek meg egymással a végső győzelemért. Erre a szavazásra már lényegesen rövidebb idő áll majd rendelkezésre, körülbelül egy hét, de a pontos határidőt majd egy következő cikkben közzéteszem. A döntő kör lezárása után rövidesen egy újabb cikkben nyilvánosságra hozom a végeredményt, illetve táblázatos formában az összes szavazatot ami a játék két köre során beérkezett hozzám. Az első kör szavazólapja elérhető innen:
https://data.hu/get/13046909/Legjobb_ESC-dal_2012-2021_elso_fordulo.xls

Kellemes zenehallgatást kívánok mindenkinek!

Szavazásra fel!

About Author

Találjuk meg közösen az utóbbi tíz év legjobb Eurovíziós dalát!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top