ESC Hungary

Rajongunk

Találjuk meg közösen az utóbbi tíz év legjobb Eurovíziós dalát!

Kiemelt kép forrása: Hungary Today

2011 nyarán egy fórumtársunk kezdeményezésére nagyszabású szavazás keretein belül választottuk ki, hogy a 2002-2011 közötti évadokból melyik az az Eurovíziós dal, amelyik a leginkább rászolgált a “legjobb” jelzőre. Azóta eltelt újabb tíz év, ezért elérkezettnek láttam az időt, hogy felelevenítsük ezt a különleges, nagy időtávot átfogó szavazást. Arra invitálom a fórum olvasóit, illetve mindenkit, akihez eljut ez a felhívás, hogy amennyiben kedvet érez hozzá, vegyen részt a szavazásban, hogy minél több szavazat alapján alakuljon ki az eredmény!

A 2012 és 2021 közötti időszakban 46 ország küldött illetve választott ki legalább egy alkalommal dalt az Eurovíziós Dalversenyre, összesen 410 dal közül kell meghatároznunk, hogy melyiket tartjuk a legjobbnak. A szavazáson részt vesznek azok a dalok is, melyeket kiválasztottak a versenyre, de végül különböző okokból nem mérethettek meg az ESC-en, így a koronavírus világjárvány miatt elmaradt 2020-as  versenyre kiválasztott összes dal mellett további négy (Románia 2016, Oroszország 2017, Ukrajna 2019, Fehéroroszország 2021) kizárt illetve visszaléptetett dal is.

A szavazás két körös lesz, az első körben azt határozzuk meg, hogy országonként melyik a “legjobb” dal, míg a második, döntő körben a 46 ország korábban kiválasztott győztesei közül szavazzuk meg a végső győztest, a mindentvivő slágert. Két ország (Szlovákia és Törökország) az adott időszakban csak egy-egy dallal képviseltette magát az ESC-en, így értelemszerűen ezek a dalok automatikusan a döntőbe jutnak, nem lehet rájuk szavazni az első körben, mert nincs értelme.
A szavazáshoz készült egy szavazólap melyen országonként sorrendbe állíthatjuk a dalokat. Fontos, hogy a táblázat jobb felső sarkában lévő, alapértelmezetten aktív cellába minden szavazó írja be a saját valódi vagy fórumos nicknevét! A táblázatban az országnévre kattintva/koppintva egy YouTube lejátszási listához jutunk, ahol az adott ország összes versenydala meghallgatható időrendben a tíz éves időszakból, ez segíthet felállítani a sorrendet, főleg azoknál a szavazóknál akik esetleg nem ismerik valamelyik évad mezőnyét. Az adott ország tíz éves időszakban általunk legjobbnak ítélt dalának cellájába írjunk 1-es számot, a másodikhoz 2-est és így tovább 10-ig, vagy ha kevesebb dal indult az országból akkor a lehetséges maximumig. A piros színű cellák jelölik azt, hogy az adott évben az ország nem indított versenydalt az ESC-en, ezekbe a cellákba ne írj semmit! Minden ország sora után van egy ellenőrző mező, ha jól töltötted ki az adott sort, akkor a “Helyes kitöltés”, ha hibásan vagy hiányosan, akkor pedig a “Hibás kitöltés”  szöveg látszik. A táblázat alján pedig egy összesítő ellenőrző cella van, ha mindent jól töltöttél ki, akkor a “Minden rendben” szöveg olvasható, ha valahol hiba van a kitöltésben akkor pedig a “Hibás kitöltés, ellenőrizd újra!” szöveg látható. 

Miután helyesen kitöltötted a szavazólapot, mentsd el a neveddel/nickneveddel kiegészített fájlnéven és küldd el a [email protected] e-mail címre 2021. november 01. 23:59:59-ig. Azért ilyen hosszú az első kör szavazási ideje, mert rengeteg dalról van szó, és ha mindegyiket meg akarjuk hallgatni, az bizony sok időt igénybe vesz, így viszont elég napi egy-két ország mezőnyét meghallgatni és dönteni. Az első kör lezárása után nem sokkal közzéteszem majd az eredmények által kialakult döntős mezőny szavazólapját és elindul a második szavazási kör, melyben a 46 ország legjobb dalai mérkőznek meg egymással a végső győzelemért. Erre a szavazásra már lényegesen rövidebb idő áll majd rendelkezésre, körülbelül egy hét, de a pontos határidőt majd egy következő cikkben közzéteszem. A döntő kör lezárása után rövidesen egy újabb cikkben nyilvánosságra hozom a végeredményt, illetve táblázatos formában az összes szavazatot ami a játék két köre során beérkezett hozzám. Az első kör szavazólapja elérhető innen:
https://data.hu/get/13046909/Legjobb_ESC-dal_2012-2021_elso_fordulo.xls

Kellemes zenehallgatást kívánok mindenkinek!

Szavazásra fel!

Találjuk meg közösen az utóbbi tíz év legjobb Eurovíziós dalát!
Comments
2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: