ESC Hungary

A Dal 2018

Vavra Bence: A cél az, hogy miután lejövök a színpadról elégedett legyek magammal

Vavra Bence számára már nem idegen A Dal színpada, mivel 2016-ban a ByTheWay tagjaként kétszer is sikerült előadnia a Free to Fly című dalukat. Idén azonban egyedül áll színpadra. Új dala a Satellites már a műsor előtt sokak kedvencévé vált. Az első akadályt sikerrel is vette, a válogatóból sikerült az elődöntőbe jutnia. Sikerült kapcsolatba lépni Vele és készségesen válaszolt a kérdéseimre.

Amikor megláttam először, hogy Ceasefire X, azt hittem, hogy egy zenekarról van szó. Aztán láttam, hogy ez bizony a Vavra Bence. Honnan ez a név?
A Ceasefire X igazából egy projektnév, se nem a saját művésznevem, se nem egy zenekar neve, ugyanis több formációban fogunk fellépni a jövőben. Lesz dj set, lesz élőzenekar, lesz akusztik. A név onnan jött, hogy leültünk két barátommal és összeírtunk dolgokat amik rólam jutnak az eszünkbe. Mivel a hangzásvilága a lemezemnek elektronikus ezért egy kicsit futurisztikus nevet szerettünk volna találni. A Ceasefire tűzszünetet jelent, elvileg békés a személyiségem.

Most kezdted el építeni a szólókarriered. Milyen a fiúk nélkül énekelni?
A szólókarrieremet nagyjából egy fél éve kezdtem el építeni, dolgozok a saját lemezanyagomon, már két számom meg is jelent. A fiúk nélkül teljesen más, vannak jó oldalai és természetesen néha érződik a hiányuk.

Kik vannak hatással a zenei tevékenységedre?
Tudni kell rólam, hogy elég sokfajta zenét hallgatok. Sőt, szinte mindent hallgatok, kivéve a nagyon durva ordibálós metál zenét. De mostanában legfőképpen Zedd és a Grey nevű elektronikus zenei páros voltak rám hatással, régebbről pedig számos r’n’b előadó inspirált, köztük Usher és Brian McKnight.

Az Eurovíziót követed? Van kedvenc dalod és előadód a versenyről?
Őszinte leszek, sajnos én nem nézek tévét. Az interneten természetesen visszanézem az itthoni válogatókat és néha néztem a külföldi versenydalokat is. Talán ami a szívemhez a legközelebb áll az Freddie Pioneer-je és a 2014-es szériában Örményország dala, ami a Not Alone címet viseli.

A Dal 2018 mezőnyével már megismerkedtél? Van kedvenced?
Hallgattam a dalokat, nagyon erős mezőny. Amelyik nekem nagyon nagy favorit az a yesyes dala.

Hogyan született meg a dal? Az Eurovízióra írtátok?
A dalt nagymamám ihlette és nem kifejezetten az Eurovízióra született. Miután befejeztük a hangszerelését, utána döntöttünk úgy, hogy megversenyeztetjük.

Miről szól a dal? Mi az üzenete?
A dal az elmúlásról szól. Sajnos ez a jelenség mindannyiunk életének a része. Viszont ha az ezáltal keletkezett űrt szép emlékekkel töltjük meg és a jó dolgokra emlékszünk, akkor mindig mosolyogva gondolhatunk vissza ezekre a személyekre/dolgokra/időszakokra.

A színpadképpel kapcsolatban lesz változtatás?
Ez legyen meglepetés a nézőknek, az elődöntőben megláthatják. A színpadképem, ahogy a dal is, egyszerű és letisztult lesz, de ennél többet egyelőre nem szeretnék elárulni, remélem elnyeri majd az emberek tetszését.

Milyen eredményre számítasz? Mi a cél? Győzelem?
A cél az, hogy miután lejövök a színpadról, elégedett legyek magammal és a produkcióval. Természetesen nagyon örülnék, ha minél előrébb végeznék a mezőnyben, de ha jól sikerül, akkor más esetben sem leszek elkeseredve.

Mik terveid a jövőre nézve?
A dal után befejezem a lemezem utolsó munkálatait, majd egy lemezbemutató koncert után szeretném, ha minél több helyen elő tudnánk adni ezeket a dalokat.

Mit üzensz az eschungary.hu olvasóinak?
Az eschungary.hu olvasóinak azt üzenem, hogy először is köszönöm, hogy időt szakítottak az interjú elolvasására, és minden megteszek, hogy elnyerjem a tetszésüket A Dal 2018-ban.

Köszönjük az interjút, A Dal 2018 elődöntőjében pedig sok sikert kívánunk!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top