ESC Hungary

A Dal 2019

A Dal 2019: Ellentmondás a kiszivárgott szabályzatban

Kiszivárgott a pályázati felvételek magyar verziója, és mivel „az internet nem felejt„, így van idő összehasonlítani az idei feltételeket a tavalyival, noha még most sem történt meg a hivatalos bejelentés az MTVA részéről. A hivatalos bejelentésre még várunk: a korábbi híradásunk szerint két héten belül, valamelyik hétfőn kerülhet erre sor.

1. Majdnem két héttel előrébb hozták a pályázatok beadási határidejét: november 20 helyett november 8-ig kell leadni online a pályázati csomagot.

2. A színpadon fellépőknek idén május 14-ig kell betölteni a 16. életévét, ez tavaly május 8 volt. Az aktuális nemzetközi verseny első elődöntőjéig meg kell tartani a fellépők születésnapját, ez a változás csak emiatt van..

3. Kivették az egyidejűleg színpadra fellépők létszámának korlátlanságát: Az Eurovíziós Dalfesztiválon, valamint A DAL 2019 élő adásaiban a dal előadásában maximum hat személy vehet részt a színpadon.

És most jön a címben említett ellentmondás:

4. A DAL 2019 élő adásaiba bejutó pályázók vállalják, hogy a dalt kizárólag az MTVA-val előzetes egyeztetett időpontban, módon és felületen adják elő, ill. teszik hozzáférhetővé.

Viszont nem változás, hogy

A benevezett dal (sem a szövege, sem a zenéje) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba vagy média-felületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangozhatott el nyilvános előadás keretében 2018.szeptember 1. előtt.

A következő pont viszont feloldja a szigort:

5. A DAL 2019 élő adásaiba bejutó pályázók a pályázaton előadni kívánt dal végleges hangfelvételét kötelesek 2018. december 14-ig átadni az MTVA részére. E „hozott” hangfelvételre vonatkozóanengedélyezi az MTVA-nak
– az 1. pontban rögzített határidő után (2018. szeptember 1.) nyilvánosságra nem került felvételek esetén a hangfelvétel első nyilvánosságra hozatalát,
– a hangfelvétel bármely módon történő nyilvánossághoz közvetítését a Duna Médiaszolgáltató Zrt, az MTVA vagy kapcsolt vállalkozásaik bármely felületén (ide értve az általuk meghatározott médiatartalmakat megjelenítő közösségi oldalakat),- a hangfelvétel beszerkesztését a műsorba kerülő zeneszámokból készülő „A DAL 2019” válogatás CD-re, valamint a válogatás-összeállításban a hangfelvétel időbeli, területi és számbeli korlát nélküli többszörözését és terjesztését (fizikai adathordozón és / vagy elektronikusan – többek között zeneáruházakban, illetve a közszolgálati médiaszolgáltató, illetve az MTVA saját felületein, így saját lekérhető médiaszolgáltatásán, elektronikus sajtótermékében, közösségi oldalakon létrehozott saját csatornáján, ill. profilján) is,saját kiadásban vagy alvállalkozó közreműködésével).

Szóval amelyik előadó szeretne versenyezni, és önerőből kellően promótálni a pályázatra szánt dalát, az még most felteheti a youtube-ra, de amint beadta a pályázati anyagot, onnan kezdve az MTVA joga a dalpremier.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top